Çocuk gözüyle Soma faciası

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciası, onlarca kilometre uzaktaki küçük çocukları da etkiliyor. Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu’nda 'Sarı Kelebekler' sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk gözüyle Soma faciası

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciası, onlarca kilometre uzaktaki küçük çocukları da etkiliyor. Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu’nda 'Sarı Kelebekler' sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Cemal Efe Tükenmez, serbest faaliyet saatinde yaptığı bir resimle, Soma’daki maden kazasını nasıl algıladığını yansıttı.

Öğretmenleri, onun bu resmiyle ne anlatmak istediğini sorduklarında Cemal Efe’nin yanıtı şöyle oldu: “Madende patlama oluyor, taşlar düşüyor, yarasalar çıkıyor. Zaten yeraltında hep yarasalar var. Duman olan, karbonmonoksit gazı. Gazdan madenciler zehirleniyor. Siyah olan madenciler yaşamıyor. Turuncu olanlar bayılmış. 112 onları alıp iyileştirecek o yüzden kaşları, gözleri, ağzı yok. Kaşları, gözleri, ağzı ayıldıktan sonra olacak. Turuncu olanlar turuncu kurdelelerin yanına götürülüyor, siyah olanlar siyah kurdelelerin yanına götürülüyor. 112’nin yanındakiler madencilerin arkadaşları.”

CİHAN

Yorumlar