Çocuğunu ameliyat ettirebilmek için yardım bekliyor

Bursa’da, yaşlı annesi ile belinden ve ayağından ameliyat olması gereken 12 yaşındaki oğluna bakan anne, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğunu ameliyat ettirebilmek için yardım bekliyor

Bursa’da, yaşlı annesi ile belinden ve ayağından ameliyat olması gereken 12 yaşındaki oğluna bakan anne, hayırseverlerden yardım bekliyor.

    Umut Eriş, 7 yaşında geçirdiği soğuk havale nedeniyle rahatsızlandı. Epilepsi hastası olan küçük Eriş, yürüyemez hale geldi. Anne Güler Şahin ise kendisine ve eşine şiddet uygulayan eşinden ayrıldı. Engelli oğlu ile bir başına kalan Güler, annesi ile yaşamaya başladı. Devletten aldığı 730 liralık bakım parası ile kirada kalan ve engelli oğluna bakmaya çalışan Güler Şahin, yetiştiremediği için dantel örerek 5 liraya pazarda satıyor.

    Oğlunu, spastik engelli çocukların eğitim gördüğü bir okula götürüp getiren anne Şahin, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: “Oğlumun sırtının yarısı şişmiş durumda. Belinin üstüne oturuyor şuanda. Ayaklarından ve belinden ameliyat olması gerekiyor. Beline ve ayaklarına platin takılması gerekiyormuş. Ama yaptıramıyorum. 730 lira bakım parası alıyorum. 400 lira kiraya veriyorum, faturaları da ödeyince bana para kalmıyor. Dantel örüyorum, pazarda 5 liraya satıyorum. Her evde de oturamıyoruz, komşuları rahatsız ediyormuş çocuğum almıyorlar her eve. Yeşil kartlar baktırıyorum çocuğumu. Devlet hastanesine götürüyorum 3 ay sonraya randevu veriyorlar. Benim çocuğum 3 ay ya yaşar ya yaşamaz. Zaten sık sık nöbetleri başladı, sara hastalığına döndü. İlaçlarımızı parayla alıyoruz, raporlu ilaçlarımız yetmiyor. Gece çok nöbetler geçiriyor. Eczanelere borçlandım, komşulardan, tanıdıklardan devamlı para alıyorum, yetiştiremiyorum.”

    Çocuğunun ameliyattan sonra iyileşebileceğini belirten Şahin, “Ameliyattan sonra inşallah iyileşecek. En azından kendini taşısın, ben de rahatsızım. 2 sene önce gittiğimde ameliyat 30 bin lirayı bulur dediler. Ben 30 bin lirayı bir arada görmedim ki. Beline ve ayaklarına platin konması gerekiyormuş. Bir de beynine giden bir damar var onun da açılması gerekiyormuş. Hangi birini yaptırayım.” diye konuştu.

    Kızı ve torunu ile birlikte kalan anne Ayşe Şahin ise gözyaşları içinde şunları söyledi: “Neye üzülüyorum, ben ölürsem buna üzülüyorum. Bunlar ne yapar. Kimse yok. İki tane oğlum var, kapıyı açıp da hasta mısınız diyen yok.” CİHAN

Yorumlar