‘Çocuğuma dokunma’ diyen kadınlar, Galata Köprüsü’ne kurdele bağladı

Eminönü’nde toplanan AK Partili kadınlar, ‘çocuğuma dokunma’ sloganıyla eylem yaptı. Çocuk istismarıyla ilgili basın açıklamasından sonra Galata Köprüsü’ne yürüyen kadınlar, köprüye kurdele bağlayarak eyleme son verdi.Son zamanlarda...

Google Haberlere Abone ol
‘Çocuğuma dokunma’ diyen kadınlar, Galata Köprüsü’ne kurdele bağladı

Eminönü’nde toplanan AK Partili kadınlar, ‘çocuğuma dokunma’ sloganıyla eylem yaptı. Çocuk istismarıyla ilgili basın açıklamasından sonra Galata Köprüsü’ne yürüyen kadınlar, köprüye kurdele bağlayarak eyleme son verdi.

Son zamanlarda sıkça gündeme gelen çocuk istismarı ve yarın kutlanacak Anneler Günü dolayısıyla AK Partili kadınlar eylem yaptı. Eminönü Yeni Camii önünde toplanan kadınlar, pankart ve dövizlerle yürüdü. AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Avukat Özlem Zengin, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Anneler gününün şenlikli bir gün olduğunu ifade eden Zengin, “Son yıllarda alışveriş kısmı öne çıkan bir hale geldi. Özelikle son dönemlerde çocuklarla ilgili istismarlar, hem fiziken hem cinsel açıdan hayati kayıpları insanın kalbini ağlatan dehşet içerisinde kayıplar. Bu konuyla alakalı kadınlar olarak arkalarda yaptığımız çalışmaları daha görünür hale getirmek istiyoruz. Aslında bugün bir kampanyayı başlatıyoruz. Bu kampanyamızın adı, ‘Çocuğuma dokunma’. Bunu derken en yakından başlayarak çocuğa fiziken, cinsel açıdan zarar veren ihmal eden. İhmalde başlı başına bir suç oluyor. Çocuğunu ihmal eden erkeklere, kadınlara, annelere karşı bir bilinçlendirme kampanyası yapacağız bundan sonra.” diye konuştu.

Yeni yargı paketini hatırlatan Avukat Zengin, şöyle devam etti: “Bu yargı paketinde özellikle çocuk cinayetleriyle alakalı önemli gelişmeler var. Ağırlaştırılmış hapis cezasının daha katı şekilde uygulanması hem süresinin artması hem de uygulamayla alakalı hafifletici tüm sebeplerin ortadan kalkmasıyla ilgili bir durum var. Biz de bunu parti olarak destekliyoruz.”

'ÇOCUK İSTİSMARI YAPANLAR GEÇMİŞİNDE TRAVMA YAŞAMIŞTIR'

Çocuk istismarı yapanlara tepki anlamında köprüyü yürüyerek geçeceklerini belirten Zengin, “Köprüye kurdele bağlayarak çocuklarımıza dokunmayın diyeceğiz. Bunu önümüzdeki anneler gününe kadar bir yıl boyunca dinamik tutmaya çalışacağız. Bir anne, çocuğu güvende değilse yanında değilse hiçbir zaman anneler gününü mutlu kutlayamaz. O zaman tam tersine anneler günü daha derin bir hüznün yaşandığı bir gün haline geliyor. Annelerin çocuğuyla alakalı bu yaraların yaşanmaması için çalışıyoruz. Yaşandıktan sonra yapana ceza verilebilir ama kim o acıyı ortadan kaldırabilir. Ölen bir çocuğu kim geri getirebilir? Bizim amacımız bu suçların milim alize olması için ne yapabiliriz? Eğer toplumda bu suçları işleyenler varsa onları da anneler yetiştiriyor. Yapılan araştırmalara göre bir çocuğa zarar veren kişi çocukluğunda böyle bir travma yaşamıştır.” diye konuştu.

Çocuklara şiddet akıllardan çıkmasın diye renkli bileklikler yaptırdıklarını belirten Zengin, ‘çocuğumadokunma’ başlığı altında sosyal medyada da konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Çocuk istismarını yapan kişinin toplum içinde yer bulamayacağına dikkat çeken Zengin, “Bunu yapan insanlar için de deşifre edilmesi ve suçun dehşet verici olduğunun anlatılması da bizim için çok önemli. Bilinçlenme için bunu anlatmaya devam edeceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 155 hattı, çocuklarla ilgili her türlü konu için aranabilir hatlardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 183 hattı da bu konular için aranabilir. Ancak asıl ihbar annelerin gözlemleridir. En küçük ip uçları önemli. Bunu ancak biz anneler çözebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasından sonra, ‘Siz büyük olun ki, ben de çocuk olayım’, ‘Bir çocuğu inciten tüm dünyayı incitir’ dövizleriyle yağmur altında Galata Köprüsü’ne yürüyen kadınlar köprünün korkuluklarına kurdele bağladı.

CİHAN

Yorumlar