Çobanların koyun otlatacağı meranın açılışı törenle yapıldı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi Çeltek köyünde ıslah çalışması tamamlanan bin 611 dekarlık mera alanı yapılan törenle çobanların hizmetine açıldı. Törende 135 çobana 'sürü yöneticisi' sertifikası verildi.Çeltek köyünde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Çobanların koyun otlatacağı meranın açılışı törenle yapıldı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi Çeltek köyünde ıslah çalışması tamamlanan bin 611 dekarlık mera alanı yapılan törenle çobanların hizmetine açıldı. Törende 135 çobana 'sürü yöneticisi' sertifikası verildi.

Çeltek köyünde düzenlenen törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkileri, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çeltek Muhtarı Osman Yılmaz, ıslah projesi ile birlikte köydeki hayvan varlığının yüzde 234 arttığını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çayır Mera Daire Başkanı Mesut Akdamar ise Türkiye'de son 30 yılın en yüksek hayvan sayısına ulaşıldığını belirterek, desteklemelerin devam edeceğini kaydetti.

Törende, 120 saatlik; sürü yönetimi, otlatma, koç katılımı, salgın hastalıklarda hayvanların bakımı ile beslenme kursunu başarıyla bitiren 135 çobana 'sürü yöneticisi' sertifikası verildi. Sertifikasını, Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın elinden alan çobanlara çekiliş ile 56 adet damızlık koyun ve koç hediye edildi. Törenin sonunda, ıslah çalışması tamamlanan 1611 dekarlık mera alanı da köylülerin hizmetine açıldı. Açılışın ardından törene katılanlar birlikte merada koyunlarını otlatan bir çobanı ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar