Cizre'deki tartışmalı binaya operasyon: 60 ölü

Cizre'de kimilerine göre yaralı sivillerin bulunduğu kimilerine göre ise PKK'lı yöneticilerin mevzilendiği binaya operasyon düzenlendiği belirtiliyor. İddiaya göre 60 PKK'lı söz konusu binada öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Cizre'deki tartışmalı binaya operasyon: 60 ölü

Son Haberler

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaklaşık iki ay önce hendek ve barikatlara yönelik başlatılan operasyonların bu akşam düzenlenen operasyonla son bulduğu belirtiliyor. İddiaya göre, güvenlik güçleri, kamuoyunda uzun süredir 'yaralıların bulunduğu bina' olarak bilinen noktaya operasyon düzenledi. Operasyonda 60 PKK'lı öldürüldü. 

TRT Haber, 'Son Dakika' alt yazısıyla Cizre'de bir bodrum katına operasyon yapıldığını duyurdu. 

TRT Haber "60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" başlıklı haberinde şu satırlara yer verdi: "Güvenlik güçleri Şırnak Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. Çatışmada 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi."

KUR'AN İÇİNDE EL YAPIMI BOMBA

Cizre ilçesinde süren operasyonlarda PKK'lılara ait mühimmatların depolandığı barınaklar ele geçirildi.

Altı el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda Kur'an-ı Kerim'in içine yerleştirilmiş EYP tespit edildi.

HDP'LİLERİN CİZRE'YE GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Cizre'deki tartışmalı binada sivil yaralılar bulunduğunu iddia eden HDP'li milletvekilleri bugün Mardin'den Cizre'ye yürümek istemişti. Ancak güvenlik güçleri daha önceki girişimlerde olduğu gibi bir kez daha HDP'lilere izin vermedi. 

SIRADA İDİL VAR

Cizre ve Silopi'deki operasyonların sona ermesinden sonra İdil'de de benzer operasyonlar yapılacağı belirtiliyor. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'den sonra yeni operasyonların da başlayacağını söylemişti. Bakan Ala'nın açıklamasından bir gün sonra İdil'deki öğretmenlere ilçeyi terk etmeleri anlamına geldiği belirtilen 'seminere çağrı' mesajları gönderildi. Benzer mesajlar Cizre'deki operasyonlar başlamadan önce de öğretmenlere gönderilmişti. 

İdil'de tatil nedeniyle boş olan okullara özel harekatçıların yerleştirildiği, ilçenin giriş çıkışlarının kontrol altına alındığı belirtiliyor. 

Operasyonların bu gece ya da yarın başlayacağı tahmin ediliyor. 

 

Yorumlar