Cizre’de yüzü maskeli eylemciler polise saldırdı

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü sebebiyle Şırnak il merkezi ve ilçelerinde esnaf kepenk kapattı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de yüzü maskeli eylemciler polise saldırdı

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü sebebiyle Şırnak il merkezi ve ilçelerinde esnaf kepenk kapattı. Cizre’de de yapılan yürüyüşten sonra yüzü maskeli eylemciler molotof bombalarıyla polise saldırdı.

Abdullah Öcalan’ın yakalanma yıl dönümü olan 15 Şubat protestoları başladı. 3 gündür Cizre’de sokak olayları devam ederken, bugün Şırnak il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde esnafın büyük çoğunluğu kepenk açmadı. Cizre’de dün gece olaylar çıktı. Bugün de Cizre’de esnaflar kepenk kapatırken, BDP tarafından bir yürüyüş düzenlendi. Cudi Mahallesi Mezbaha Sokak Sağlık Ocağı mevkiinde toplanan kalabalık sokaktan Nusaybin Caddesi’ne çıktı. Nusaybin Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen kalabalık Dörtyol Kavşağı’na kadar İdil Caddesi’ne geçti. İdil Caddesi üzerinde eski Karayolu Bölge Şefliği’ne kadar giden kalabalık, oradan BDP ilçe binasına geçti. Polis kontrolünde BDP binasına kadar yürüyüş yapan kalabalık grup bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapıldığı sırada bir grup yüzleri maskeli grup Cudi Mahallesi Mezbaha Sokak’tan Nusaybin Caddesi’ne eylem için çıkmak istedi. Yüzleri maskeli eylemciler, eylem yapmalarını engellemek için güvenlik önlemleri alan polislere molotof bombası, el yapımı patlayıcı ve taşlarla sadırdı. Polisler de eylemcilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

İdil Caddesi, Nusaybin Caddesi, Dörtyol Kavşağı ve otogar bölgesinde olaylar devam ediyor. CİHAN

Yorumlar