Çinliler, turlarla Antalya'nın arkeolojik varlıklarını tanımaya geliyor

Çinli turistler, eko, kültür ve arkeoloji turu kapsamında İstanbul ve İzmir'den sonra Antalya'yı tercih ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Çinliler, turlarla Antalya'nın arkeolojik varlıklarını tanımaya geliyor

Çinli turistler, eko, kültür ve arkeoloji turu kapsamında İstanbul ve İzmir'den sonra Antalya'yı tercih ediyor.

Deniz, kum ve güneş turizmi dışında tatil yapan Çinli turistler binlerce kilometre yolu Anadolu'nun kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları görmek için geliyor. Türkiye'ye tatile gelen yıllık ortalama 195 bin Çinli turist 12 günlük Anadolu turlarıyla değişik medeniyetlere ait eserleri görmek için gelerek yerinde ziyaretlerle bilgi sahibi oluyor. İstanbul'dan Çanakkale üzerinden İzmir Efes Antik Kent'e gelen Çinliler, eko, kültür, tarih ve arkeoloji turu kapsamında tarihi ören yeri ziyaretlerini Antalya Selge Antik Kent'te sonlandırıyor.

Çinlilerin, Efes'ten sonra ziyaret ettikleri antik kentin Side olduğu belirtiliyor. Tur kapsamında Çinlilerin Antalya'da Myra, Seleukeia, Selge, Termessos, Kekova(Batık Şehir), Tlos, Patara Meclisi, Side Antik Kent, Perge Antik Kent, Side Antik Tiyatro, Alanya Kalesi, Likya Kaya mezarları, Xanthos, Letoon, Aspendos Antik Tiyatro, Belkıs Köprüsü, Athena ve Apollon yer alıyor.

LVT Turizm Seyahat Acentesi Çince Turist Rehberi ve Kültür Turizmi Uzmanı Yarkın Teslina, kültür, tarih ve arkeolojik varlıklara yönelik olduğunu söyledi. Çinlilerin, Avrupa, Rus ve İskandinav turistlerde olduğu gibi deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmediğini belirten Teslina, yüzde 98'nin insanlık kültür mirasının ayakta kalan eserlerini tanımaya yönelik olduğunu kaydetti. Teslina,Çinli turistlerin Anadolu turlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:"Pekin'den İstanbul'a getirdiğimiz yabancı konuklarımızı 9 ve 12 günlük Anadolu turuna çıkarıyoruz. Son yıllarda kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları İzmir'den sonra ikinci sırada Antalya yer alıyor. Antalya'da çok sayıda antik kent olması Çinli turistler için bir avantaj. Ruslar ve Avrupalılar Antalya'ya deniz,kum ve güneş turizm üçgeni içinde tatil yaparken Çinliler kültürel ve tarihi varlıkları tanımaya yönelik tatil yapıyor. Tarihi eserleri görmeyi ve geçmiş medeniyetlere ait hikayeleri dinlemeyi çok seviyorlar. Çinlilere Antalya'da 24 tarihi ören yerini gezdiriyoruz. Geçen yıl Antalya'ya kültür ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik 54 bin Çinli turist ziyaret etti. Bu sene bunu 80 bine çıkarmak istiyoruz. Çinliler, kültür ve arkeolojik varlıkları tanımada UNESCO koruması altında bulunan Xanthos'a özel ilgi duyuyorlar." ifadesini kullandı.

ÇİNLİLER GEÇMİŞ MEDENİYETLER HAKKINDA BİLGİ EDİNİYOR

Çinli arkeolog Dr. Lee Yun, Pekin'den İstanbul'a getirdikleri Çinli turistleri İzmir Efes'ten sonra ikinci sırada Antalya'da kültür ve arkeoloji turuna çıkardıklarını söyledi. Çinli turistlerin dünyada İtalya'dan sonra arkeoloji turuna Türkiye'de çıkardıklarını anlatan Yun, "Çinli turistler için Antalya çok önemli. Antalya Çinliler için adeta açık hava müzesi konumunda. Çinliler Efes'ten sonra Pamukkale'den sonra Fethiye Letooon Antik Kent'e ardında dan Kaş'taki UNESCO koruması altındaki Xanthos'a getiriyoruz. İstanbul'da başladığımız 12 günlük turu Side'de sonlandırarak Pekin'e geri dönüyoruz. Çinliler için arkeoloji varlıkları tanıma geçmiş medeniyetlere ait insan hikayelerini öğrenmek keyif verici. Önümüzdeki yıllarda Çinli turistler için Antalya daha ayrıcalıklı şehir haline gelecek." diye konuştu.

ANTALYA'YA 2015'TE 100 BİN ÇİNLİ BEKLENİYOR

Çin-Türk Dostluk ve Kardeşlik Grubu Başkanı Jasmine Le, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Pekin'de Anadolu medeniyetlerine ait eserlerin tanıtımını yapmasının Çinli turistleri Türkiye'ye çekmede etkili olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın Çinli turistlerin Antalya'daki tarihi ören yerlerini tanımada yoğun gayret gösterdiğini belirten Le, Türk-Çin dostluğunun gelişmesi ve pekişmesi için Anadolu medeniyetleri tanımaya yönelik bütün etkinlikleri desteklediklerini kaydetti. Le, bu bağlamda Antalya'nın kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma bakımında özel bir şehir olduğunu söyledi. Le, "Hedefimiz 2015 yılı sonunda kadar 100 bin Çinli turisti Antalya'ya çekmek istiyoruz. Tanıtımlar sayesinde bu rakamı çok rahat yakalayacağımıza inanıyorum. Çinliler, Antalya'nın insanlık kültür mirası eserlerini yakından tanımak istiyor." dedi. CİHAN

Yorumlar