Çin'in Suriye yardımına rutin arama

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Çin firmasının Suriye’ye gönderdiği insani yardım uçağında rutin arama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çin'in Suriye yardımına rutin arama

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Çin firmasının Suriye’ye gönderdiği insani yardım uçağında rutin arama yapıldı. Uçakta beyan edildiği üzere battaniye çıkınca Suriye’ye devamına izin verildi.

Uçağın inmesi için herhangi bir zorlama olmadığı; Türk hava sahasını kullanmak için izin istendiğinde 'arama şartı' ile müsaade verildiği bildirildi. Dışişleri yetkilileri, yardımı bir Çin firmasının yolladığını; uçağın ise Pakistan uyruklu bir havayollarına ait olduğunu ve Türkiye’ye Bişkek’ten geldiğini aktardı.

Suriye’ye giden bir yardım uçağının Türkiye’ye inmesiyle kısa süreli hareketlilik yaşandı. Ancak kısa süre içinde meselenin rutin bir uygulama olduğu anlaşıldı. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, meselenin çok önceden planlanan rutin bir arama olduğu ortaya çıktı. Şam’a yardım göndermek isteyen Çin firması, bir Pakistan havayolları vasıtasıyla Türk hava sahası için izin istedi. Ankara da 'arama şartı' ile izin verdi. Uçakta beyan edildiği üzere battaniye çıkınca Suriye’ye devamına izin verildi. CİHAN

Yorumlar