Çini çamuruna eller 'sessizce' değdi

Dünyaca meşhur İznik ve Kütahya çinileri artık işitme engelli gençlerin elinden şekillenecek.

Google Haberlere Abone ol
Çini çamuruna eller 'sessizce' değdi

Dünyaca meşhur İznik ve Kütahya çinileri artık işitme engelli gençlerin elinden şekillenecek. 'Çini çamurunda sessiz çığlık' adıyla başlatılan proje kapsamında Bursa’da 12 işitme engelli genç, çini kursuna başladı. Dört ay sürecek kursta başarılı olanlar çini ustası olarak çalışma imkanına kavuşacak. Kurs süresince her gün 20 lira harçlık alacak olan işitme engelliler, özel olarak seçildi.

Bursa Valiliği İl Özel İdaresi, Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü, Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği’nce ortaklaşa olarak düzenlenen 'Çini çamurunda sessiz çığlık' projesi kapsamında 12 işitme engelli genç, dernek merkezinde çini kursuna başladı.

EĞİTMENİN ANLATTIKLARINI İŞARET DİLİYLE ARKADAŞLARINA AKTARDI

Kütahya’dan gelen 18 yıllık çini ustası Ali Kahraman eğitmenliğinde 4 ay sürecek kursun ilk gününde işitme engelli gençler bir hayli heyecanlıydı. İşitme engelli gençler, kursta başarılı olup çini ustası olmak istediklerini söylediler. Kursta renkli görüntüler yaşandı. Eğitmen, çini ustası Ali Kahraman’ın anlattığı hususları, işaret dili uzmanı genç, işitme engelli gençlere işaret diliyle aktardı.

Kadir Vardar isimli işitme engelli genç, "Daha önce çini kursuna gitmiştim. Buraya gelmekten çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Çini ustası olmayı çok istiyorum." diye konuştu. Neslihan Yavuz isimli kursiyer de şunları kaydetti: "Mutluyum, kendimi çok iyi hissediyorum. Usta olmayı istiyorum. Daha önce kararsızdım, ama atölyeyi görünce artık usta olmayı istiyorum."

Ali Kahraman, "Kütahya’dan geldim. Kendi atölyem var. Buraya engelli arkadaşlar için elimden gelen her şeyi vermeye geldim. Daha önce birçok kursa katıldım; ama engelli gençlere yönelik ilk defa böyle bir kursa katıldım." diye konuştu. Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Recep Şahin de kursun 4 süreceğini belirterek, "Artık çamur halinde alacağımız İznik çinilerine işitme engelli gençlerimizin eli değecek. Kursu başarıyla tamamlayan gençler, dernek çatısı altında çalışma imkanına kavuşacak. Kursiyer gençleri seçerken, özel şirketlerde iş bulamayan gençlere öncelik verdik." dedi.

Konuşmaların ardından kurs açılış kurdelası İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Recep Şahin tarafından gerçekleşti. CİHAN

Yorumlar