Cinayete kurban giden 5,5 aylık hamile, kardeşini korumak isterken ölmüş

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 61 yaşındaki M.K., iddiaya göre evlerinin önüne koydukları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştığı komşularına tabancayla ateş açtı.

Google Haberlere Abone ol
Cinayete kurban giden 5,5 aylık hamile, kardeşini korumak isterken ölmüş

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 61 yaşındaki M.K., iddiaya göre evlerinin önüne koydukları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştığı komşularına tabancayla ateş açtı. Olayda hayatını kaybeden 5,5 aylık hamile 20 yaşındaki Duygu Karaca'nın, 18 yaşındaki erkek kardeşini korumak için kurşunların önüne atladığı belirtildi. Genç kadının cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Bayraklı ilçesi, 1620/43 Sokak, 12 numarada dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olay, İZSU’dan emekli olduğu öğrenilen M.K.’nin, oturduğu apartmanın yanındaki tek katlı evde yaşayan komşularıyla bahçe duvarına çöp ve hurda koydukları gerekçesiyle tartışmasıyla başladı. M.K., komşusu Filiz Karaca’yla aynı konu sebebiyle tartıştı. Bunun üzerine Karaca, çocuklarıyla birlikte tahtaları duvar kenarından bahçenin ortasına doğru taşıdı. İddiaya göre M.K. hakaretlerine devam edince Duygu Karaca'nın annesi Filiz Karaca ve çocuklarıyla arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.K., Filiz Karaca'nın üzerine yürüdü. Annesinin dayak yediğini gören Ümitcan Karaca da evden aldığı satırla M.K.'ye saldırmak istedi. Araya girenlerin Ümitcan Karaca'yı engellemesinin ardından evine giden M.K., ruhsatsız tabancasını alarak tekrar aşağıyla indi. Duygu Karaca’nın kardeşi Ümitcan Karaca'yı hedef alarak peşpeşe ateş etmeye başladı. Olay sırasında bahçede bulunan Duygu Karaca ise kardeşinin önüne geçerek kendisini siper etti. Ağır yaralanan Karaca, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Karaca’nın, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedileceği öğrenildi. Polis, cinayet çanlısı M.K.’yi gözaltına aldı. M.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin sorusu üzerine ise, "Bilerek böyle bir şey yapılır mı?" dedi.

Bu arada kardeşine siper olarak hayatını kaybeden Duygu Karaca ile ailesinin yaşadığı acı hayat da ortaya çıktı. Annesi ve altı kardeşiyle tek katlı ve iki odalı evde yaşamak zorunda kalan Karaca'nın babasının yıllar önce evi terkettiği iddia edildi. Babalarının gitmesinin ardından Duygu'nun hem kardeşleri hem de annesi için büyük fedakârlıklar yaptığı, birçok işte çalıştığı belirtildi. Yaklaşık dokuz ay önce de Mehmet Çetin'le tanıştığı, nikahsız hamile kaldığı, hem annelik hem de bir hafta sonra yapacakları resmi nikahın heyecanını birlikte yaşadığı yakınlarınca ifade edildi.

'ABLAM ÖNÜNE GEÇTİ'

Olayın şokunu yaşayan Ümitcan Karaca, "Komşumuz, sürekli olarak bize bu konuda kızıyordu. Annem de dün o eşyaları çekti ama yine de ağza alınmayacak küfürler ederek üzerine yürüdü, ardından da tartakladı. Ben araya girdim, bana da aynısını yapınca evden aldığım satırla saldırmak istedim. Sonra da o evine gidip tabancasını getirerek aslında bana ateş etti ama ablam önüne geçince kurşunlar ona isabet etti. Ablam, karnındaki bebeğiyle benim için can verdi." dedi. CİHAN

Yorumlar