Çıldır'a kamp merkezi kuruluyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) işbirliği ile gerçekleştirilen “Çıldır Yüksek İrtifa Su Sporları Kamp Merkezi” isimli proje tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çıldır'a kamp merkezi kuruluyor

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) işbirliği ile gerçekleştirilen “Çıldır Yüksek İrtifa Su Sporları Kamp Merkezi” isimli proje tamamlandı. Proje ile Çıldır Gölü’nde profesyonel sporcuların antrenman yapabileceği bir kamp merkezi kuruluyor. Profesyonel sporcuların antrenman yapmasına olanak sağlayacak projeye sporcuların eğitimi de dâhil edilerek kamp merkezinin daha aktif bir şekilde hizmet vermesi hedefleniyor.
Proje kapsamında yüksek irtifa su sporları için gerekli teçhizatlar alınmaya başlandı.Bu bağlamda Türkiye Kano Federasyonu (TURKAF) Başkanı Prof Dr. Sami Mengütay’ın da görüşleri alınarak, megafon, telsiz, fiber ip, plastik şamandıra, yüzer balon, durgun su yarış kanosu ve kürekleri, K1 ve C1 kanoları, 15 ve 20 beygirlik motorlu fiber kurtarma botu temin edildi.


Yrd. Doç. Dr. Akbulut, SERKA’nın projeye her türlü desteği verdiğini bildirerek, “Kuruluş gününden itibaren bölgemizde birçok projeye maddi, teknik ve eğitim noktasında katkılar sağlayan SERKA’ya, bu projenin gerçekleşmesinde de sağladığı teknik ve maddi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Çıldır Gölü deniz seviyesinden yaklaşık olarak 1800 metre yükseklikte bulunuyor. Teorik olarak yüksek irtifada yapılan antrenmanlar deniz seviyesinde yapılanlardan daha hızlı fizyolojik değişimlere neden oluyor.
CİHAN

Yorumlar