Çiftlik Caddesi'ndeki ağaçlar Batıpark'a taşınıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde başlattığı Cadde AVM çalışmaları nedeniyle buradaki ağaçlar yerinden sökülerek Batıpark’a naklediliyor.Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Çiftlik Caddesi'ndeki ağaçlar Batıpark'a taşınıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde başlattığı Cadde AVM çalışmaları nedeniyle buradaki ağaçlar yerinden sökülerek Batıpark’a naklediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Soner Soydaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan At Kestanesi, Manolya ve Palmiye ağaçlarının bulundukları yerde kök gelişimi açısından yeterli alana sahip olmadıklarını söyledi. Ağaçların büyük bir özenle yerlerinden söküleceğini kaydeden Soner Soydaş, “Burada şu anda altyapı kuruluşları çalışmalara başladı. Bu çalışmalar sırasında da bu ağaçların kökleri yeterli alan olmadığından ve derine inmediğinden ağaçların ayakta kalma şansı olmayacaktır. Bu durumda ağaçların hem yıkılma tehlikesi hem de zaten sağlıklı büyüme ve gelişme imkanı bulunmadığından başka bir alana taşınması zorunlu hale gelmiştir. Buradan ağaç nakil araçlarımız aracılığı ile sökülen ağaçlar, hiçbir zarar görmeden Batıpark’ta tanzim edilen yeni alana dikilecektir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar