Çiftçi dostu yaralı baykuş tedavi altına alındı

Vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki 'Peçeli Baykuş' tedavi altına alındı. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki ‘Peçeli Baykuş’,...

Google Haberlere Abone ol
Çiftçi dostu yaralı baykuş tedavi altına alındı

Vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki 'Peçeli Baykuş' tedavi altına alındı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki ‘Peçeli Baykuş’, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çevre gönüllüleri tarafından bir tarlada yaralı olarak bulunan baykuşun ilk belirlemelere göre kanadının kırık olduğu tespit edildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Cafer Tayer İşler tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı baykuşun kanadındaki kırıklar nedeniyle iyileşme sürecinin uzun süreceği öğrenildi.

Çifti dostu bir kuş türü olmasına karşın nesli tükenmekte olan hayvanlar kapsamında yer alan Peçeli Baykuşun endemik bir tür olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Cafer Tayer İşler yaralı baykuşun bir kaç gün dinlendirilip eski gücüne kavuşana kadar beslenme takviyeleri yapılacağını söyledi.

Tarlalarda bulunan fare ve sıçanlarla beslenen bir tür olan peçeli baykuşların 'çiftçi dostu' olarak bilindiğinin altını çizen İşler, "Bölgemizde endemik bir tür olan peçeli baykuş merkezimize geldi. Tedavisini biz yapacağız. Peçeli baykuşlar göçmen olmayan ve bu bölgede yaşayan bir kuş. Nesli tükenmek üzere olan bir tür bu yönden önemli. Ayrıca bu kuşlar çiftçi dostudur. Çünkü yiyecek olarak tarlalarda bulunan fare ve sıçan gibi zararlılarla beslenirler. Baykuş türleri içinde insana en yakın türdür. Kanadında ciddi bir kırık var ve buna yönelik tedavisine başlayacağız. Amacımız en kısa sürede bu kuşu sağlığına kavuşturmak ve doğal ortamıyla tekrar buluşturmak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar