Çiçek ve Ştefan, Türkiye-Romanya tarihi kütüphanesini açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye-Romanya arasındaki tarihi ilişkilerin geliştirilmesi açısından Milli Kütüphane’de kurulan Romanya Penceresi bölümünün açılışına katıldı. Romanya Temsilciler Meclisi...

Google Haberlere Abone ol
Çiçek ve Ştefan, Türkiye-Romanya tarihi kütüphanesini açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye-Romanya arasındaki tarihi ilişkilerin geliştirilmesi açısından Milli Kütüphane’de kurulan Romanya Penceresi bölümünün açılışına katıldı. Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Valeriu Ştefan birlikte açılışı gerçekleştiren Başkan Çiçek, "Balkanlarda barışın, huzurun, istikrarın sağlanması açısından Romanya bizim nezdimizde kilit bir ülkedir. Bu ilişkileri her seviyede geliştirmek için karşılıklı olarak çok yoğun bir çaba içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Valeriu Ştefan ile birlikte Milli Kütüphane’de hazırlanan Romanya bölümünün açılışına katıldı. Romanya ve Türkiye arasında yüzyıllara yayılan ilişkilerin gelişmesi açısından atılan adımların önemli olduğuna değinen Temsilciler Meclisi Başkanı Ştefan, "Her iki hükümet ve büyükelçilerimiz Ankara’da Romen kitabı standı açılmasıyla ilgili gerekli çalışmaları yaptı. Bu şekilde bu stantların açılmasıyla birlikte ilgi duymuş olduğunuz bilgilere ve iki ülke arasındaki ilişkilere erişme açısından oldukça önemli. Türkiye ve Romanya Parlamentosu olarak ülkelerimiz arasındaki dostluğu yüksek zirvelere götürmeye ve genç nesiller de Romanya ve Türkiye arasındaki tarihsel ilişkilere stantlarda bulunan kitaplardan okuyabilirler." diye konuştu.

Romanya ile tarihi ve kültürel bağların önemine değinen TBMM Başkanı Çiçek ise Romanya’nın Balkan coğrafyası için kilit bir role sahip olduğunu belirtti. Çiçek şöyle devam etti: "İlişkilerimiz çok daha derinlere dayanmaktadır. Balkanlarda barışın, huzurun, istikrarın sağlanması açısından Romanya bizim nezdimizde kilit bir ülkedir. Bu ilişkileri her seviyede geliştirmek için karşılıklı olarak çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Hükümetlerimiz düzeyinde çok önemli gelişmeler var. Biz de parlamento başkanları olarak bu ilişkileri derinleştirmek için önemli bir iradeye sahibiz."

Başkan Çiçek ve Temsilciler Meclisi Başkanı Ştefan, daha sonra iki ülkenin tarihini içeren kitap ve dokümanların olduğu bölümü gezdi.

CİHAN

Yorumlar