CHP’ye ait broşürlere polis tarafından el konuldu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara İl Başkanlığı tarafından ‘Ankara Gündem’ başlıklı broşür basıldığı bilgisini alan polis ekipleri, Ostim’de bulunan bir dükkana baskın gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’ye ait broşürlere polis tarafından el konuldu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara İl Başkanlığı tarafından ‘Ankara Gündem’ başlıklı broşür basıldığı bilgisini alan polis ekipleri, Ostim’de bulunan bir dükkana baskın gerçekleştirdi. CHP Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi’ne ait olduğu iddia edilen dükkanda bulunan seçim broşürüne polis tarafından el konuldu. CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve parti avukatları, söz konusu gazetelerin internette yer alan haberlerin derlemesi olduğunu ve broşür olarak dağıtılması için bastırdıklarını söyledi.

Ostim Sanayi Sitesi’nde bir dükkanda izinsiz basılmış gazete olduğu ihbarını alan polis ekipleri, söz konusu materyallere el koymak istedi. CHP Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Ali Cemal Metin’e ait olduğu iddia edilen dükkanda bulunan yetkililer savcılıktan arama kararı istemesi üzerine güvenlik güçleri arama kararı çıkartmak için savcılıktan gelecek yazıyı bekledi.

Ankara Gündemi başlığı taşıyan broşürde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili haberlere yer verildiği öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nden gelen avukatlar da basılan materyalin gazete olmadığını ve sadece internet sitelerinden derlenen haberlerin basıldığı bir broşür olduğunu ifade etti. Savcılık kararı beklendiği sırada olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, bilgi almak için polis ekiplerinin yanına gitti. Söz konusu iş yeri ile ilgili ihbarın geldiğini ve basılan materyallerin künyesinin ve izninin olmaması nedeniyle suç olduğunu kendilerine iletmeleri üzerine Çetin, kısa süreli polis ile tartıştı.

Polis ekipleri, savcılıktan gelen arama ve el koyma kararını CHP Genel Merkezi’nde görevli avukatlara ve Milletvekili İzzet Çetin’e vermelerinin ardından dükkan içerisindeki basılı ve ambalajlı broşürlere el koydu. Broşürler ekipler tarafından araçlara yüklenerek merkeze götürüldü. CİHAN

Yorumlar