CHP'li Vekil İnce, Erdoğan'ı Yargılayabilmek İçin CHP'ye 413 Milletvekili İstedi

CHP'li vekil Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yargılayabilmek için vatandaşlardan Meclis'e 413 CHP'li vekil göndermelerini istedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Vekil İnce, Erdoğan'ı Yargılayabilmek İçin CHP'ye 413 Milletvekili İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Anayasa'yı ihlal ettiğini söylediği C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yargılayabilmek için vatandaşlardan Meclis'e 413 CHP'li vekil göndermelerini istediğini söyledi.

'BİZZAT KENDİSİ ANAYASA'YI UYGULAMAMAKTADIR'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce düzenlediği matbuat toplantısında C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 mebus istemesiyle ilgili; 'Resmen Anayasa'yı fiilen ihlal etmiş durumdadır. Kendisi Anayasa'nın uygulanmasını gözetmekle mükelleftir lakin bizzat kendisi Anayasa'yı uygulamamaktadır.' dedi.

'VERİN 413 MİLLETVEKİLİNİ BU FITRAT A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANINI HEP BİRLİKTE YARGILAYALIM'

Muharrem İnce, şöyle konuştu: 'Sorumsuz Cumhurbaşkanı, sorumsuzca devinim ederek, tarafsızlığını yitirerek meydanlara çıkıp AKP'ye 400 mebus istemektedir. Resmen Anayasa'yı, fiilen ihlal etmiş durumdadır. Kendisi Anayasa'nın uygulanmasını gözetmekle mükelleftir lakin bizzat kendisi Anayasa'yı uygulamamaktadır. Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu maddesinde 'Cumhurbaşkanı yalnızca ve yalnızca vatana ihanetten yargılanır' diyor. Okuyalım 105'inci maddeyi. 'Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten ötürü Türkiye Büyük Millet Meclisi aza tamsayısının en az üçte birinin teklifi üzerine, aza tam sayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır' diyor. Yani 184 şahıs Öneri yapabiliyor, 413 şahıs de karar veriyor. Ben şimdi diyorum ki kendisi diktatörlük kurmak, Fıtrat AŞ İdare kurulu başkanı olmak için 400 mebus istiyor. Ey benim aziz milletim, siz CHP'ye bırak 400'ü 413 mebus verin. Ben sizden 413 mebus ile bunu yargılayalım diyorum. Bu diktatörlük heveslisini, Fıtrat AŞ İdare kurulu başkanını 400 ile yargılayamıyoruz. 413 ile yargılıyoruz. Verin 413 milletvekilini, bu Fıtrat A.Ş İdare kurulu başkanını herzaman ortak yargılayalım.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar