CHP'li Vekil Engin Altay: Diyanet Atatürk'ü Yok Saydı

CHP'li vekil Altay, 'Çanakkale şehitleri konulu Cuma hutbesinde Mustafa Kemal'in adının geçmemesini Diyanet'in Mustafa Kemal'i yok sayması olarak değerlendiriyoruz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Vekil Engin Altay: Diyanet Atatürk'ü Yok Saydı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Çanakkale şehitleri konulu Cuma hutbesinde Mustafa Kemal'in isminin geçmemesini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mustafa Kemal'i yoktur sayması şekilde değerlendiriyoruz' izahatsında bulundu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

AK Parti Aksaray Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı İlknur İnceöz, 'Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun 59. Oturumu', 'MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz', 'Şehit Dul ve Yetimleri ile Gazilerimizin Sorunları ve Çözüm Önerileri', CHP Ardahan Milletvekili Ensar nasihat ise Ardahan'ın sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

'BU HUTBEDE MUSTAFA KEMAL'İN ADI GEÇMEMEKTEDİR'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yerinden söz alarak yarın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı olduğunu anımsattı.

13 Mart 2015 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde okuttuğu Cuma hutbesinin konusunun Çanakkale Şehitleri olduğunu belirten Altay, 'Bu hutbede Mustafa Kemal'in ismi geçmemektedir. Bunu bir yanlışlık ve ihmal şekilde görmüyoruz. Bunu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mustafa Kemal'i yoktur sayması şekilde değerlendiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konu için bir izahat yapmalı' dedi.

DİYANET'E HACKER ŞOKU

Türkiye Diyanet Vakfı'nın ve vakfa bağlı Kadın Aile Gençlik Merkezi'nin resmi Twitter hesapları 'Uygur Tim' adlı kullanıcı vasıtası ile hacklendi. Vakfın art proje fotoğrafını, üstünde 'Uygur Tim-2014' yazılı Atatürk ve Türk bayrağı fotoğrafıyla değiştiren grup, 'Çanakkale şehitleri hutbesinde Atatürk'ün adını silen Diyanet! Sanaldan da silinecektir. Ne Mutlu Türk'üm diyene' mesajını paylaştı.

'MESAJLARIN KURUMUMUZLA İLGİSİ YOK'

Diyanet Vakfı'ndan yapılan izahatda, @diyanetvakfi ile @TDVkagem hesaplarının, kendisini 'Uygur Tim' şekilde tanıtan şahıs yada kişilerce hacklendiği belirtilerek, 'Bu hesaplarımızdan yapılan paylaşımların kurumumuzla bir merakı yoktur. Kurum hesaplarının art alınması için lüzumlu işlemler başlatılmıştır. Hesaplarımızdan yapılan paylaşımların dikkate alınmamasını önemle rica ederiz' denildi.

'ATATÜRK'ÜN HACKERLARI'

'Uygur Tim' hesabından yapılan ilk paylaşımda, ':) beklemede kalın' ifadeleri kullanıldı; daha sonra Diyanet Vakfı'nın hesabının hacklendiği duyuruldu. Hesaptan 'Uygur Tim'in kim olduğuna yönelik 33 saniyelik bir video da yayınlayan grup, 'Bizler Vatan bayrağı ve Atamız için hack yapanlardanız. Bizler Uygur Tim'iz. Atatürk'ün hackerlarıyız' ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar