CHP'li Umut Oran: Terörle mücadele Öcalan’a emanet

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Ulusal güvenliğimiz Allaha, terörle mücadelemiz Öcalan’a emanet.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Umut Oran: Terörle mücadele Öcalan’a emanet

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Ulusal güvenliğimiz Allaha, terörle mücadelemiz Öcalan’a emanet. Böyle bir ülke olabilir mi? Öcalan kendisini Erdoğan tarafından devletin tayin edilen üçüncü kişisi olduğunu söylüyor. Biz hep bunu ifade ettik. Sen teröristle eş başkanlık yaptın." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Bolu Teşkilatı ile bir araya geldi. Parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oran’a Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve çok sayıda partili eşlik etti. Oran Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan’a ait olduğu ses kayıtlarının hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı: "Hatay’dan ellerini kollarını sallayarak gelip Niğde de askerimizi şehit ediyorlar. Bu Ülkede hükümet yok mu bu hükümet değil miydi ki mühimmat adı altında yargıyı ve askeri kontrolü tanımayarak MİT’i göndererek TIR'ları gönderen. Bu hükümet değil miydi ABD’ye gidip EL Nusra’ nın terör örgütü listesinden çıkması için lobi yapan. Açık destek veren. Ulusal güvenliğimiz Allaha emanet. Terörle, PKK ile mücadelemiz Öcalan’a emanet. Böyle bir ülke olabilir mi? Böyle yönetilir mi ? Öcalan’ın açıklamaları hiç gündeme gelmiyor. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak o açıklamalardan ürperdim. Öcalan kendisini Erdoğan tarafından devletin tayin edilen üçüncü kişisi olduğunu söylüyor. Biz hep bunu ifade ettik. Sen teröristle eş başkanlık yaptın."

Erdoğan’ın Suriye’den gelen El Nusra ve Öcalan’ın açıklamaları ile ilgili mutlaka açıklama yapması gerektiğini ifade eden Oran, "Çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Şundan çok mutluyum. Bu halk en ücralarına kadar kadınlar ön planda. Kahvelerde bile gelip dinliyorlar. Bu halk yolsuzluktan, üstünün örtülme çabalarından haberdar. Halkın aklında vicdanında ayakkabı kutusu, para sayma makinesi işlenmiş. AKP iktidarı bitmiştir. AKP bir daha asla bu ülkede tek başına iktidar olamayacaktır. Bu artık genel seçim havasındadır. Son güncel anketlerde CHP 32.77 oy oranındadır. AKP’nin oyu 38’dir. İlk defa 2011 – 2014 yılları arasında aradaki fark tek haneli rakamlara inmiştir. Azınlık partisidir parlamentoda Bu bitişi ve çöküşü ortaya çok net koymaktadır. Bu iktidarı tek başına yerelde ve genelde indirebilecek tek parti CHP’dir. Toplum CHP’yi Türkiye’nin birleştirici gücü olarak görüyor. Bolu’da 2009 yılında kapanmamış bir hesabımız var. Bu hesabı 2014 seçimlerinde kapatacağız." diye konuştu.

Oran açıklamalarının ardından parti binasından ayrılarak seçim çalışmalarına katıldı.
CİHAN

Yorumlar