CHP’li Uçar: 40 çürük yumurta bir milyon ayakkabı kutusuna bedeldir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Belediye Başkan Adayı Kemal Uçar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Niğde mitinginde Bitlis’teki parti birleşmesiyle ilgili alaycı sözlerine ve MHP Bitlis İl Başkanının birleşmenin söz konusu olmadığı yönündeki açıklam.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Uçar: 40 çürük yumurta bir milyon ayakkabı kutusuna bedeldir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Belediye Başkan Adayı Kemal Uçar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Niğde mitinginde Bitlis’teki parti birleşmesiyle ilgili alaycı sözlerine ve MHP Bitlis İl Başkanının birleşmenin söz konusu olmadığı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Yapılan ittifak açıklamasının ardından, Başbakan'ın Niğde mitinginde Bitlis’teki ittifaka atıfta bulunarak, “Bu 5'inin zaten toplam oyu yüzde 7. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Bunların hepsini bir araya getirin, bunlardan bir şey olmaz." diyerek birleşmeyi eleştirmesi üzerine CHP kanadından konuyla alakalı sert bir açıklama geldi.


“40 ÇÜRÜK YUMURTA 1 SAĞLAM YUMURTA ETMESE DE MİLYONLARCA AYAKKABI KUTUSUNA BEDELDİR”

Başbakan'ın, “Bu 5'inin zaten toplam oyu yüzde 7. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Bunların hepsini bir araya getirin, bunlardan bir şey olmaz." sözlerini hatırlatan CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı Kemal Uçar, “40 çürük yumurta belki 1 sağlam yumurta etmez ama milyonlarca ayakkabı kutusuna bedeldir.” dedi.

Başbakan'ın, ittifakla alakalı sözlerini de duyduktan sonra ittifakın ne denli doğru bir karar olduğunu bir kez daha anladıklarını ifade eden Uçar, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan almış olduğum siyasi terbiyeden dolayı, bir ülkenin başbakanını bu denli üzmeye ve seçim ittifakı yaparak korkutmaya gerek olmadığı kanısına vardım. Başbakan, yeter ki Bitlis’te seçim kaybetme korkuları içerisine girmesin diye gerekirse ittifaktan vazgeçebilirim.” diye konuştu.

Partisinin, ayakkabı kutularındaki paraların ve yolsuzlukların hesabını vermeye yüzü yokken, Bitlis’teki halkın takdiri doğrultusundaki birleşmeyi hazmedemeyecek kadar küçük düştüğünü ifade eden Kemal Uçar, “Başbakan'ın sözlerini duyduktan sonra ne denli doğru bir karar alındığını onaylamış bulunmaktayız. Peygamber Efendimiz'in (sas) bir hadisi vardır. En acımasız ve en kötü yönetici doymak bilmeyendir. Sizin nasıl bir yönetici olduğunuzu ayakkabı kutuları, ses kayıtları ve kasetlerinizden bunu görüyoruz. Bu günlerde de ülkeye nasıl ihanet ettiğinizi açıkça görmekteyiz. Bu yüzden evliyalar diyarındaki bu güzel insanları karalamak sizin haddinize değildir. Bizim burada birleşme kararı almamızın başlıca nedenleri, sizin kötü belediyecilik anlayışınız, kötü yöneticiliğinizden ve en önemlisi halkın takdiri etkili olmuştur. Bu da yetmemiş gibi bu ittifakı bozmak için ta nerelerden bize sesleniyorsunuz. Ama size kötü bir haberim var. Siz ne kadar bağırsanız da çağısanız da bu birleşme olacaktır. Sizin Bitlis’te kaybedeceğinizi, siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Ama biz bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz. Tek başımıza kalsak da halkımız arkamızda olduğu sürece, biz bu yolda ve hizmet yolunda var olmaya devam edeceğiz. Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in çok güzel bir sözü vardır. Bitlis’te seçimi kazanan Türkiye’de de seçimi kazanmıştır. Bunu göz önüne aldığımızda sizin kaybetmeniz Bitlis’ten olacağı için 40 çürük yumurtayı hatırlamanızın gayet normal olduğu kanısına varıyorum.” şeklinde konuştu.

“MHP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI YAKIŞIKSIZ OLMUŞTUR”

Birleşme ve ittifak toplantılarının bizzat içinde yer alması ve kararın alınmasında büyük rol alan ve hatta il başkan adayının da birleşmeye yönelik açıklamaları bulunan MHP İl Başkanı Metin Taşdemir’i de MHP’nin ittifak içinde yer almadığına yönelik açıklamalarına da tepki gösteren Uçar, Taşdemir’in açıklamalarının yakışıksız olduğunu dile getirdi.

Dün ittifak kararının açıklanmasında mutlaka ittifakı bozmak isteyenlerin olacağı yönünde beyanatı olduğunu vurguladığını hatırlatan Kemal Uçar, şöyle devam etti: “Maalesef dediğim şey çıktı. Her şey bir yana 5 partinin ittifak yapması gerektiği önerisi, ilk olarak kendisinden çıkmasına ve gerekirse partisinin bu birleşime onay vermemesi durumda partisinden bile istifa edebileceğini belirtmesine karşın, bugün bu yönde bir açıklaması olmadığını belirtmesi gerçekten çok yakışıksız olmuştur ve kendisine yakışmamıştır. Ayrıca, basın tarafından açıklamasının kırpıldığını iddia ettiği başkan adayının ise hiçbir şekilde açıklaması kırpılmamıştır. Buradan kendilerine seslenmek istiyorum. Ne oldu da geri adım attınız.”







CİHAN

Yorumlar