CHP'li Tekin: TMSF'nin elindeki tv ve gazetelerin haberleri insafsız ve taraflı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, TMSF uygulamaları ile ilgili suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, uzun süredir TMSF tarafından el...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tekin: TMSF'nin elindeki tv ve gazetelerin haberleri insafsız ve taraflı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, TMSF uygulamaları ile ilgili suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, uzun süredir TMSF tarafından el konulan kuruluşların iktidarın arka bahçesi gibi kullanılamayacağını söyledi. Tekin, "TMSF'nin elindeki gazetelerin televizyonların haber uygulamalarına baktığımızda son derece insafsız ve taraflı, yanlı olduğunu da görüyoruz." diye konuştu.

CHP milletvekilleri Güresel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Saat 11.00'de adliyedeki işlemlerini bitirdikten sonra dışarı çıkışta açıklama yapan Tekin, özellikle son yıllarda TMSF'nin uygulamalarıyla ilgili suç duyusunda bulunduklarını söyledi.

Uzun süredir TMSF tarafından kamu adına el konulan bağımsız kuruluşların iktidarların arka bahçesi gibi kullanılamayacağını belirten CHP'li Tekin, "Bunu kabul etmek mümkün değil. Bugüne kadar ellerindeki gayrimenkulları ve arsaları nasıl satıldığını, satılan arsaların satıldıktan sonra imar uygulamalarıyla plan tadilleriyle nasıl bir ranta kavuştuğunu ve bu ranttaki bedellerin kimlerin cebine girdiğini araştıracağız ve umut ediyorum ki en kısa süre içerisinde TMSF bu uygulamalarla ilgili bizlere bilgi verecektir." diye konuştu.

Digitürk'e el konulmasının üzerinden 1 yıldır geçtiğini belirten Tekin, "1 yıllık süre içerisinde neden satılamadı. Satılamasının gerekçesinin ne olup olmadığını, 3 ay önceki uygulamaya baktığımızda, tapelerdeki birbirlerini tehdit eden işadamlarından dolayı mı olmadı bunların hepsini Türkiye kamuoyu ve bizler çok merak ediyoruz inşallah bunlarla ilgili bir açıklama yapacaklardır." ifadelerini kullandı.

Yine TMSF'nin elinde olan gazete ve televizyonların nasıl satıldığını, kime satıldığını satılan gazete ve televizyonların protokollerinin yapılıp yapılmadığını, bu satış yasasında daha önce çalışan yüzlerce basın emekçisinin işlerine son verilirken hangi gerekçelerle hangi kimliklerle hangi kriterlere göre son verildiğini kamuoyunun merak ettiğini belirten Tekin, "CHP olarak biz de çok merak ediyoruz. En son bir televizyon kanalının 5-6 ay önce satılıp daha sonra tekrar el konulmasını da daha doğrusu anlamış değiliz. Devletin kurumları ciddiyet içerisinde çalışır ya bu ciddiyetsizliktir." şeklinde konuştu.

TMSF'NİN ELİNDEKİ GAZETE VE TELEVİZYONLARIN HABERLERİ İNSAFSIZ VE TARAFLI

TMSF'nin elindeki gazetelerin ve televizyonların haber uygulamalarını da eleştiren Tekin, "Haber uygulamalarına baktığımızda son derece insafsız ve taraflı yanlı olduğunu da görüyoruz. Nerede kaldı şimdi sizin tarafsız bir kurum olduğunuz? Başbakan'ın haberlerinin 4,5 dakika ana muhalefetin 30-40 saniye verildiği muhalefetin hatta hiç görülmediği haberler, Türkiye kamuoyunun vicdanını sızlatan uygulamalardır bu uygulamalar karşısında biz suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Önümüzdeki günlerde belki bu imar uygulamalarıyla ya da satılan arsalar ve binalarla ilgili hazırlıkları bittiğinde suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Tekin, "Umut ediyorum ki biz suç duyurusunda bulunmadan önce TMSF yetkilileri bu konuda gereken açıklamaları yapacaklardır. Yapmazlarsa bizim elimizdeki belgelerle bilgileri sizlerle kamuoyuyla paylaşacağız." açıklamasını yaptı.

Tekin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede TMSF yönetici ve görevlileri ile TMSF tarafından el konulan ATV, SHOW TV, STAR TV, TGRT, CİNE5 ile Akşam, Star, Sabah, Takvim ve Güneş gazetelerinin sorumlu müdür ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede şüphelilerin, İnsan Hakları Avrupa sözleşmesi'nin 17'nci maddesine aykırı olarak hakların kötüye kullanılması, 'Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetine, basın hürriyetine engel olma', 'Yayın ilkelerine muhalefet' ve 'Basın özgürlüğünün ihlal'i suçlarını işledikleri için bu kapsamda cezalandırılmalarını istedi. Dilekçeye, TMSF tarafından el konulan gazeteler, televizyonlar ve radyo kanallarının listesi eklendi.

CİHAN

Yorumlar