CHP'li Tarhan: Twitter yasağı ile bir tür karartma geceleri uygulanıyor

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, twitter yasağını, karartma geceleri gibi gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tarhan: Twitter yasağı ile bir tür karartma geceleri uygulanıyor

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, twitter yasağını, karartma geceleri gibi gördüğünü söyledi. Tarhan, iktidarın bu konuda başarılı olmasına imkan olmadığını söyledi.

Emine Ülker Tarhan, CHP Silifke Belediye Başkan Adayı Op Dr. Mustafa Turgut’a destek için Mersin'in Silifke ilçesine geldi. Çilek tarlasında işçi bayanlarla konuşan Tarhan, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Twitter yasağını, ülkenin dünyayla bağlantılarını kesmek için yapıldığını anlatan Tarhan, "Twitterin kapatılması, 'Facebook da neyin nesiymiş, dış dünyanın tepkisi benim için önemli değil' söylemleri bir tür karartma geceleri yaşatmak adına yapılıyor diye düşünüyorum. Ama bunda başarılı olmalarına imkan yok. Çünkü uluslararası anlaşmalar var. Birincisi, bir tür çılgınlığa işaret ediyor, bir kontrol eksikliğine işaret ediyor. Ben yönetim sorunu yaşadığını düşünüyorum iktidarın. Başbakanın Türk Tabipler Birliği'nin geçen haftaki önerisi doğrultusunda yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Eski bakanlar hakkındaki fezlekeler konusundaki soruya da cevap veren Tarhan, yolsuzlukların örtülmesi projesinin son halkası olduğunu belirterek, "Benim parlamentoya güvenim çok derin bir şekilde sarsıldı. Yanılmıyorsam 250 milletvekilinin hiç bilmedikleri, hiç okunmamış, kanıtları hangi sevk maddesine bağlı olduğu bilinmeyen, suç isnatları konusunda bu kadar kesin ve peşin hükümle el kaldırmaları, ret etmeleri bence olağanüstü bir şey. Parlamento tarihi adına utanç verici olduğunu düşünüyorum. Yolsuzlukların örtülmesi projesinde yargı nasıl kullanıldıysa mecliste kullanılmıştır." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar