CHP'li Tanal: Polislerin peşinden koştukları hırsızlar nerede? Tatilde

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, terör ve yolsuzlukları soruşturan polislerin tutuklanıp DHKP-C'lilerle aynı koğuşa konulmasının suç olduğunu söyledi. Gözaltındaki polislerin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonunda görev almaması...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanal: Polislerin peşinden koştukları hırsızlar nerede? Tatilde

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, terör ve yolsuzlukları soruşturan polislerin tutuklanıp DHKP-C'lilerle aynı koğuşa konulmasının suç olduğunu söyledi. Gözaltındaki polislerin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonunda görev almaması durumunda şu anda burada olmayacağını belirten Tanal, “Peşinden koştukları hırsızlar nerede? Tatilde.” ifadelerini kullandı.

CHP’li milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek, gözaltındaki polislere destek oldu. Polislerin aileleriyle konuşan Tanal, polislerin, terör örgütü üyeleriyle aynı koğuşa konulmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Aynı koğuşa koyanlar suç işliyor. İnfaz kanunu ‘Farklı suçlardaki insanları aynı koğuşa koyamazsınız.’ der. Aynı suçlardan tutuklu kişileri aynı koğuşa koyabilirsiniz. Bu da insan hakları açısından ayrı bir suç. Buradaki insan hakkıdır. İnsan hakları komisyonu üyesi olarak Vatan Caddesi’ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gittiğimde bana fiziki koşullar gösterilmedi. Fiziki şartlar gösterilmediği zaman kanun dışı koşullar söz konusu demektir. Bu soruşturmada kanun rafa kaldırılmış durumda.” dedi.

'YAPILANLAR 17 ve 25 ARALIK OPERASYONUNUN İNTİKAMIDIR'

Gözaltı sürelerinin bittiğini ifade eden Tanal, “Bunun bu zamana kadar bitmemesi bir intikam duygusudur. Neyin intikamıdır? 17 ve 25 Aralık rüşvet operasyonunun intikamıdır. Başka neyin intikamıdır? Aydınlarımız olan Uğur Mumcu’nun, Ahmet Taner Kışlalı’yı öldüren Tevhid ve Selam Örgütü’ne yapılan operasyon için bunun intikamıdır. Hukuk bunun cevabını verecektir. Bu aziz günde intikam duygularıyla hareket edilmemesi lazım. Ceza Muhakemeleri Kanunu gözaltı süresi için maksimum 4 gün diyor. Süre dün gece 01.30’da bitti. Kaç saat geçti? Kimin özgürlüğüne bu kadar el koyabilirsiniz? Bu insanlar 17 ve 25 Aralık operasyonunda görev almamış olsaydı, burada olmazlardı. Peşinden koştukları hırsızlar nerede? Tatilde. Peki bu görevini yapan insanlar nerede? Adalet herkese lazım olacak.” diye konuştu.

Gözaltı işleminin hukuksuz olduğuna dikkat çeken polislerin aileleri ise tüm siyasi parti temsilcilerini Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne davet etti.

CİHAN

Yorumlar