CHP'li Tanal: İki bakanın istifası yetmez, hükümet istifa etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, izleyici olarak katıldığı Silivri'deki DHKP/C davasının duruşma çıkışında bakanların istifasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tanal: İki bakanın istifası yetmez, hükümet istifa etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, izleyici olarak katıldığı Silivri'deki DHKP/C davasının duruşma çıkışında bakanların istifasını değerlendirdi. Tanal, "İki bakanın istifası gecikmiş bir istifadır. İki istifa yetmez, hükümet istifa etmeli." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, terör örgütü DHKP/C adına faaliyet yürütmekle suçlanan avukatların yargılandığı duruşma salonu dışında basın açıklaması yaptı. Tanal, bakanların istifalarının hatırlatılması üzerine, "İki bakan istifa etti. Aslında bakanların istifası gecikmiş olan bir istifadır. Aslında hükümetin istifa etmesi lazım. 4 tane bakanın kendileri ve çocukları rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmıştır. Düşünebiliyor musunuz; rüşvet ve yolsuzluğu soruşturan polisler görevden alınıyor. Bakanlar ona yönelik yönetmeliği düzenliyorlar. Soruşturmayı yapan emniyet mensuplarına atama yapılıyor. Suç ve suçlunun üstü kapatılıyor." ifadesini kullandı.

Bakan istifalarının hiçbir işe yaramayacağını belirten Tanal, "Bu açıdan suçun üstü örtülmüştür. Çünkü eğer bu soruşturmaya devam edilmiş olsaydı bunun uzantısı olarak basından öğrendiğimiz kadarıyla soruşturma gizlidir ancak tabi tutanaklarda elimizde yok, basından öğrendiğimiz kadarıyla bir numarası başbakana kadar uzandığı şeklinde beyanatları okuyoruz gazetelerden. Tabi keşke bunun önünü açmış olsalardı. Ucu kime kadar dokunacaksa dokunsaydı. Onun için bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonun önü tıkatıldı, tıkandı, kapatıldı. Suçun üstü adeta örtüldü." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar