CHP’li Şahin: Bursa İstanbul’un arka bahçesi olmayacak

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, inşaatı devam eden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa’nın cazibesini artırdığını, bunun da İstanbul üzerinden bazı gizli ajandaların uygulanmasını beraberinde getirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Şahin: Bursa İstanbul’un arka bahçesi olmayacak

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, inşaatı devam eden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Bursa’nın cazibesini artırdığını, bunun da İstanbul üzerinden bazı gizli ajandaların uygulanmasını beraberinde getirdiğini söyledi. Bursa’nın İstanbul’un arka bahçesi olmasına izin vermeyeceklerini belirten Şahin, kentin tarımından sanayisine, tarihinden kültürüne, sanatına kadar ayrı bir güç olduğunu vurguladı.

CHP adayı Necati Şahin, gittiği ilçelerde yoğun ilgiyle karşılanıyor. Yenişehir, Orhangazi ve Karacabey’de üreticilerle bir araya gelen Şahin, yeni yasa ile büyükşehir kapsamına alınan ilçelerin de artık kent merkezine yapılan hizmetlerden yararlanacağını bildirdi. Köylerdeki yerleşik düzene ve meralara dokunmayacaklarını, belirten Şahin, yaşam kalitesini artıracak, göçü önleyecek çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti.

Yapımı devam eden İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun bölgede değişimi de beraberinde getireceğini hatırlatan Şahin, Otoyolun Bursa’nın cazibesini artırdığının altını çizdi. Otoyol çevresindeki arazilerin İstanbul üzerinden adeta bir gizli ajanda uygulanarak el değiştirdiğini söyleyen Şahin, tapu dairelerinde bu konuda yoğun bir mesai olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Bursa’nın İstanbul’un arka bahçesi olmasına izin vermeyeceklerini belirten Şahin, Bursa’nın; tarımından sanayisine, tarihinden kültürüne, sanatına kadar ayrı bir güç olduğunu kendilerinin de bu gücü ortaya koyacaklarını vurguladı.

Tarım sektörünün öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Şahin, bu konuda da Büyükşehir olarak önemli yatırımlar yapacaklarını ifade etti. Tarımla uğraşan vatandaşların artık düğün yapmak için tarlasını satmaması gerektiğine işaret eden Şahin, “Eskiden köylümüz oğlunu veya kızını evlendirmek için yetiştirdiği ürünün hasadını beklerdi. Ama artık hasada yetmez oldu. Tarlasının satıp borç harçla düğün yapıyor. Bunun artık son bulması gerekiyor” dedi.

Bursa ile simgeleşen birçok tarım ürünü olduğuna dikkat çeken Şahin, ‘Bursa Siyahı’ incir, şeftali, soğan, domates, kestane gibi ürünlerin dünyaca bilinen ürünler olması için gerekli yatırım ve destekleri artıracaklarını ifade etti. Bu ürünlerin tanıtımına yönelik festival benzeri kültür-sanat etkinliklerine ağırlık vereceklerinin altını çizen Necati Şahin, “30 Mart’tan sonra çiftçiler için de güzel projelerimiz olacak. Üreticilerimizi rahatlatacak, ürünün para etmesini sağlayacak çalışmaları hayata geçireceğiz. Ürünlerin pazarlanması için belirli yerlerde tesisler oluşturacağız. Bu tesislerde ürünleriniz en güzel şekilde ambalajlanarak sanayi ürünü haline getirilerek değerine değer katılacak” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar