CHP’li Loğoğlu: Umarım Türkiye yeniden adaletsizlikle karşı karşıya bırakılmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, sahte delil ve belgelerle Hizmet Hareketi’ne kumpas planını değerlendirdi. Balyoz ve Ergenekon davalarında kişilerin üretilmiş delillerle hapis yattığını kaydeden Loğoğlu, “Umarım benzeri...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Loğoğlu: Umarım Türkiye yeniden adaletsizlikle karşı karşıya bırakılmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, sahte delil ve belgelerle Hizmet Hareketi’ne kumpas planını değerlendirdi. Balyoz ve Ergenekon davalarında kişilerin üretilmiş delillerle hapis yattığını kaydeden Loğoğlu, “Umarım benzeri bir süreç bu sefer başka bir gerekçeyle yaşanmaz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Faruk Loğoğlu, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis’e soru önergesi olarak taşıdığı 'Hizmet’e yönelik kumpas iddiaları'nı değerlendirdi. Loğoğlu, bir soru üzerine Türkiye’de adaletsizliğin yaşanmaması gerektiğinin altını çizerek, “Ama ne zaman ki hukuku ve adalet sistemini siyasi amaçlarına alet etmeye kalkarsan o zaman hukuk devleti zaten bitmiştir. Ve bunu görüyoruz. Bu, sadece cemaate yönelik karardan kaynaklanan bir gözlem değil.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, büyük davaların yaralarını henüz kapatamamış bir ülke olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, yaralardan kastının Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalar olduğunu belirtti. Bir çok insanın üretilmiş ve geçersiz delillerle hapiste tutulduklarını kaydeden Loğoğlu, “Umarım, temennimiz, benzeri bir süreçten yine bu sefer başka bir gerekçeyle yaşamamız. Türkiye’nin tekrar böyle hukuksuzluğa, adaletsizlikle karşı karşıya bırakılmaması.” dedi.

Bir siyasetçi olarak, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına göz dikmiş olduğunu iddia ettiği bir tarafı hedef almasını anlayabileceğini söyleyen Faruk Loğoğlu, “Ama ne zaman ki hukuku ve adalet sistemini siyasi amaçlarına alet etmeye kalkarsan o zaman hukuk devleti zaten bitmiştir. Ve bunu görüyoruz. Bu sadece cemaate yönelik karardan kaynaklanan bir gözlem değil. Bunu defalarca görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar