CHP’li Kök, AKP'ye geçen belediye meclis üyesini ahlaksızlıkla suçladı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, seçimlerde partilerinden belediye meclis üyesi seçilen Ercan Merthatun’un AKP’ye geçmesini ve orada kabul edilmesini ‘siyasi ahlaksızlık’ olarak değerlendirdi.Devrim Kök, bazı CHP’li...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Kök, AKP'ye geçen belediye meclis üyesini ahlaksızlıkla suçladı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, seçimlerde partilerinden belediye meclis üyesi seçilen Ercan Merthatun’un AKP’ye geçmesini ve orada kabul edilmesini ‘siyasi ahlaksızlık’ olarak değerlendirdi.

Devrim Kök, bazı CHP’li belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte Lara Balık Evi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının konusu geçtiğimiz gün AKP saflarına katılan Ercan Merthatun oldu. Merthatun'un, geçişiyle ilgili ‘ağır saldırı’ altında olduklarını iddia eden Kök, bu davranışı sergileyenlerin CHP'yi zayıflatma çabası içinde olduğunu savundu. Bu tür kopuşların 'bir kitle partisi' olarak tarif ettiği CHP'yi 'zaafa uğratmayacağını' belirten Kök, Ercan Merthatun'un AKP'ye geçişini 'çürük yumurtanın' ayıklanması olarak değerlendirdi. Devrim Kök, "Menfaat karşılığı ideolojisini satanlar da, bu menfaati temin edenler de siyasi ahlaksızlardır. Bu siyasi ahlaksızlığın iki boyutu vardır. Hem bu menfaat karşılığında ideolojisini terk eden ne kadar ahlaksızsa, ona bu menfaati temin ederek onu transfer edenler de bir o kadar ahlaksızdır." diye konuştu.

MENFAAT İMASI

"Bundan sonra geçişler olacak mıdır?' derseniz bana göre olmayacaktır ama buna hiç kimse garanti veremez. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir." diyen Devrim Kök, Türkiye siyasetinde bu tür geçişlerin olduğuna işaret ederek, "Keşke olmasa, çok çirkindir. Bu ilk değildir, son da olmayacaktır. Bunlar da bizi zaafa uğratmaz. Onun için il, ilçe örgütünü bu geçişten dolayı istifa etmesi söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Devrim Kök, bir gazetecinin sorusu üzerine Ercan Merthatun'un AKP'ye geçişiyle ilgili şu ifadeyi kullandı: "Durduk yerde birisi geçmez. İllaki bir menfaati olacaktır."

KÖSE'YE CEVAP

AKP İl Başkanı Mustafa Köse'nin "Bu daha başlangıç." ifadesi de hatırlatılan Kök, şu karşılığı verdi: "Siyasette bu tür açıklamalar yapmak doğru değil. Keşke Antalyaspor'a transfer yapsalardı da takım kümede kalsaydı. Neyin transferini yapıyorlar. Siyasi partilerde bir il başkanının bu tür açıklamalar yapması çok hoş değil. Biz de yapabiliriz. Bazı menfaatler karşılığında insanları transfer etmek ülkemizde olabiliyor. aynı şekilde biz de yapabiliriz ama 'Bu iki taraflı ahlaksızlıktır' diyoruz. CHP bu ahlaksızlığın içinde asla yer alamayacaktır."

CİHAN

Yorumlar