CHP'li Keskin, İhsanoğlu'na desteğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesi sırasında partisi ile ters düşen ve çatı aday İhsanoğlu’nun adaylığı için imza atmayan CHP Milletvekili Adnan Keskin, Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğini açıkladı. Keskin partililere çağdıra...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Keskin, İhsanoğlu'na desteğini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesi sırasında partisi ile ters düşen ve çatı aday İhsanoğlu’nun adaylığı için imza atmayan CHP Milletvekili Adnan Keskin, Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğini açıkladı. Keskin partililere çağdıra bulunarak “İhsanoğlu’na oy vermeye çağırıyorum.” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ters düşmüş, cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenecek kişinin örgüt ve partinin yetkili kurullarının görüşleri alınmadan belirlendiği eleştirisinde bulunmuştu.

Ancak tutum değişikliğine giden Keskin, yaptığı bir basın açıklamasıyla muhalefet partilerinin ortak adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiğini açıkladı. Türkiye’nin siyasi tarihinde ender görülen bir savrulma içinde bulunduğunu belirten Keskin, “Ülkemizin yoksul ve yoksun bırakılmış tüm insanları için, cumhurbaşkanlığı seçiminde, mutlaka aktif olarak yer almak ve Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermek zorunda olduğumuzu belirtiyorum. Tartışmalardan etkilenen ve sandığa gitmeme eğiliminde bulunduğunu söylenen, CHP’ye oy veren tüm yurttaşlarımızı ve CHP’li üyelerimizi, toplumumuzun karşı karşıya bırakıldığı, geri dönülmesi çok zor olabilecek bu tehlikeli süreci durdurmaları için ‘oy vermeye’ çağırıyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar