CHP'li Kaytan: Türkiye’de adalet çökmüştür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında evinde yapılan aramada ayakkabı kutuları içerisine gizlenmiş şekilde 4,5 milyon dolar bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Kaytan: Türkiye’de adalet çökmüştür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında evinde yapılan aramada ayakkabı kutuları içerisine gizlenmiş şekilde 4,5 milyon dolar bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tahliye edilmesini sert bir dille eleştirerek, AKP’nin bu uygulamaları ile Türkiye’de adaletin çöktüğünü söyledi.

AKP’nin kendi yargısını oluşturarak, hukuk sitemini katlettiğini savunan Kaytan, "Ülkemizde adalet sisteminin, bu tahliye ile açıkça çöktüğü görülmüştür. Bu ülkede bir gariban bir tepsi baklava çaldı diye ağır cezalar alırken, Türkiye’nin bütçesi kadar dolandırıcılık yapan, yolsuzluk yapan kişilerin serbest bırakılmasını toplum vicdanı kabullenemiyor. Bir bankanın genel müdürü, evinde ayakkabı kutuları içinde 4.5 milyon dolar bulunduracak ve bir ay içerisinde serbest bırakılacak. Bunun hiçbir şekilde mantıklı bir izahatı olamaz. Kamu vicdanı bundan çok rahatsız ve bunun hesabını 30 Mart’ta sandıkta soracaktır." dedi.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan bakan çocuklarının da AKP sayesinde yakında serbest bırakılabileceğini iddia eden Kaytan, "AKP kendi yargısını oluşturdu. Adalet mekanizmasını işlemez hale getirdi. Hukuk sistemini çökertti. Adaletin bu şekilde katledilmesinin ağır faturası seçimlerde AKP’den kesilecektir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar