CHP'li kadınlardan 8 Mart etkinliği

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Sevtap Esen başkanlığındaki CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li kadınlardan 8 Mart etkinliği

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Sevtap Esen başkanlığındaki CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. CHP’li kadınların etkinliğine Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur ile Mudanya Belediye Başkan Adayı Hayri Türkyılmaz da katıldı.

“Kadın-erkek eşittir”, “Ey Türk kadını”, “Kadınlar! Yasal haklarınıza sahip çıkın” yazılı dövizlerle dikkati çeken kadınlar adına CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen 8 Mart dolayısıyla bir açıklama yaptı. Esen açıklamasında, bugün dünyada, erkeklere oranla yüzde 25-50 oranında daha düşük ücretle çalışan ve her 5 kişiden birinin şiddete maruz kaldığı kadınların gününü kutladıklarını ifade etti. CHP’nin “Öteki Türkiye Emek ve Şiddet” raporuna göre Türkiye’de kadın cinayetlerinin son 10 yılda yüzde bin 400 arttığına dikkati çeken Sevtap Esen, kadınlar olarak toplumun olmazsa olmazı olunduğunun kabul edilmesi gerektiğinin altını çizerek, bu yöndeki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Basın açıklaması ardından İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar İnönü Bulvarı’ndan yürüyüş yapan kadınlar, yürüyüş esnasında ziyaret ettikleri esnaf kadınlara da karanfil ile fular hediye ettiler. CHP’li kadınlar ayrıca, ilçede Türk Prysmian ile Yazaki fabrikasında çalışan işçi kadınları da vardiya çıkışlarında günlerini kutladı. CİHAN

Yorumlar