CHP'li İnce'den ayakkabı kutulu espri

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 30 Mart mahalli idareler seçimiyle ilgili, "Bu seçim ayakkabı kutusundaki dolarlarla cebinde harçlık olmayan babaların seçimi olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce'den ayakkabı kutulu espri

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 30 Mart mahalli idareler seçimiyle ilgili, "Bu seçim ayakkabı kutusundaki dolarlarla cebinde harçlık olmayan babaların seçimi olacaktır." dedi.

Zonguldak ziyareti kapsamında ilk olarak partililer tarafından Devrek girişindeki akaryakıt istasyonunda karşılanan İnce'ye Zonguldak milletvekilleri Prof. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk de eşlik etti. İnce ve beraberindeki partililer, Devrek TSO Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada CHP Grup Başkan Vekili İnce’yi Devrek Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı İlkin Taşcı ve oda personeli karşıladı.

Konuşmasına Devrek bastonunun önemiyle başlayan İnce, CHP’nin de dimdik durduğunu kaydetti. Devrek’te kapanan taburun yerine cezaevi açılacak olmasını eleştiren İnce," İlginçtir Sayın Başbakan Diyarbakır’a gitmişti müjde demişti. Size yeni bir hapishane yapacağım demişti. Duyuyorum ki Devrek’te de hapishanenin ilçeyi kalkındıracağını anlatan siyasetçiler varmış. Bu herhalde Türkiye’de ender anlatılan şeylerdir." dedi.

“ERDOĞAN HÜKÜMETİ 10 YILDA, 1 TRİLYON 500 MİLYAR DOLAR HARCADI”

2002 yılından önceki 56 yıl içinde görev yapan 42 hükümetin 775 milyar dolar harcadığını hatırlatan CHP'li İnce, AK Parti hükümetinin bu paranın 2 katını harcadığını ileri sürdü. İnce, "2002’den önceki 56 yıl içinde bütün hükümetler içinde, Menderes’ten Demirel’e, Özal’a, Erbakan’a, Ecevit’e bütün hükümetleri topladığımızda 42 hükümetin kullandığı para miktarı 775 milyar dolardır. Oysa son 10 yılda Tayyip Erdoğan hükümeti 1 trilyon 500 milyar dolar kullanmıştır. Yani 42 hükümetin kullandığının 10 yılda 2 katını kullanmıştır. Menderes'in bir lafı vardır. ‘Hükümetin ne yaptığına değil hangi parayla ne kadar iş yaptığına bakacaksın’ diyor.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'Yİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR

Dış ülkelerin de Türkiye'yi kaygıyla izlediğini dile getiren İnce, şunları söyledi: "Türkiye’de 2013 Mayıs’ından itibaren ciddi anlamda problemler var. 7 milyar doların üzerinde rezervlerden döviz kullanıldı. Hemen Mayıs ayında işsiz sayısı 45 bin arttı. Aslında sinyaller o zamandan verilmeye başlamıştı. Türkiye’yi gelecek günlerde daha büyük sıkıntılar bekliyor. İnternet yasakları, özgürlük kısıtlanmaları, yargımızın perişan olması, tribünlerde tezahüratlara müdahale edilmesi, AB başta olmak üzere dış dünya bizi ibretle takip ediyor. HSYK’sı, bütün bu özellikleri kısıtlayıcı gelişmeler Amerika tarafından, Japonya tarafından, diğer ülkeler tarafından paydaşlarımız tarafından ortaklarımız tarafından, özgür dünyanın çağdaş demokrat dünyanın kaygıyla izlediği bir Türkiye var. Bu Türkiye’nin ekonomisine de, güvenliğine de darbe vuracaktır. Türkiye’nin başına büyük dertler açacaktır. Özellikle Suriye konusu bahar aylarından itibaren göreceğiz, Lahey başta olmak üzere pek çok uluslararası arenada birçok platformda Türkiye’nin başını belaya sokacağını hep birlikte göreceğiz. İnşallah bu yanlışlardan hükumet vazgeçer. Millet oyları ile bu yanlışlara dur der."

TSO BAŞKANIYLA İLGİNÇ DİYALOG

CHP'li İnce, TSO Meclis Başkanı İlkin Taşçı'nın, seçimlere ilişkin konuşması üzerine, sarf ettiği, "Bu seçim ayakkabı kutusundaki dolarlarla cebinde harçlık olmayan babaların seçimi olacaktır" sözleri gülüşmelere neden oldu. CİHAN

Yorumlar