CHP’li Hüseyin Gülkanat YSK’ya başvurdu

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yapılan seçimlerde belediye başkanı seçilen, ancak Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun, seçilme yeterliliği bulunmadığı gerekçesiyle verdiği kararla mazbata alamayan CHP’li Hüseyin Gülkanat, mahkemeden, yasaklanan haklarının iadesiyle ilgi.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Hüseyin Gülkanat YSK’ya başvurdu

Sivas’ın Ulaş ilçesinde yapılan seçimlerde belediye başkanı seçilen, ancak Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun, seçilme yeterliliği bulunmadığı gerekçesiyle verdiği kararla mazbata alamayan CHP’li Hüseyin Gülkanat, mahkemeden, yasaklanan haklarının iadesiyle ilgili çıkan karar üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

Hüseyin Gülkanat, Cihan'a yaptığı açıklamada, bugün Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’na dilekçeyle başvurduklarını ve göreve başlaması yönünde karar çıkacağını, olumlu sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, “Mahkemeye başvurarak yasaklanan hakların geri aldık. YSK’ya başvurduk. Buradan çıkacak kararın ardından büyük ihtimalle mazbatayı alarak göreve başlayacağız.” şeklinde konuştu.

“ULAŞ İLÇE SEÇİM KURULU SİYASİ BİR KARAR ALDI”

Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun, seçimlerin iptal edilmesiyle ilgili karar almaya hakları olmadığını savunan Gülkanat, ”Süreç devam ederken böyle bir karar alması siyasidir, etik değildir. Bunlar yanlış şeylerdir. İktidarın dediği gibi seçimi sandıkta aldık. Şimdi bu iptal kararına da itiraz ettik.” dedi.

“KARARIN SALI GÜNÜ ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Hüseyin Gülkanat'ın avukatı Oktay Balkıs ise Ulaş İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini ve büyük oranda müvekkilinin görevine başlaması yönünde karar çıkmasını beklediklerini ifade etti. Balkıs, şöyle devam etti: “Ulaş İlçe Seçim Kurulu, başkan olamayacağı yönünde bir karar aldı. Onun üzerine İl Seçim Kurulu'na itiraz ettik. Buradan İlçe Seçim'in eksik karar aldığı kaydedildi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu seçimlerin iptaline karar verdi. Yeni çıkan Adli Sicil Kanunu'na göre İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karar hatalıydı. Biz bunun için mahkemeye başvurduk, mahkeme de olumlu cevap vererek, müvekkilimin memnu haklarının iadesiyle ilgili karar verdi. Mahkemenin kararını da alarak YSK’ya itiraz dilekçesi verdik. Yüzde 90-95 diyebileceğimiz bir oranda da YSK da İlçe Seçim'in verdiği kararların iptal edilmesini bekliyoruz. Yasal olarak da 2-3 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz şekilde sonuçlanması gerekiyor. En geç salı günü akşamı karar olumlu çıkacak ve Hüseyin Bey görevine başlayacak.”

ULAŞ İLÇE SEÇİM KURULU SEÇİMLERİ İPTAL ETMİŞTİ

Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Gülkanat’ın, 1999 yılındaki bir suçtan dolayı adli sicil kaydı bulunduğu gerekçesiyle seçilme yeterliliği bulunmadığı yönünde karar alan Ulaş İlçe Seçim Kurulu, dün aldığı bir kararla ilçede yapılan belediye başkanlığı seçimlerini iptal ederek, 1 Haziran 2014 Pazar günü yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı.



CİHAN

Yorumlar