CHP’li Günaydın: Biz bu memleketi yüzde 50 diye bölenlerden değiliz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Biz, bu memleketi yüzde 50 diye bölenlerden değiliz.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Günaydın: Biz bu memleketi yüzde 50 diye bölenlerden değiliz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Biz, bu memleketi yüzde 50 diye bölenlerden değiliz. Biz, bu memleketin birliğinden bütünlüğünden yanayız.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 30 Mart yerel seçimleri sonrasında Amasya’nın Merzifon ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Alp Kargı’nın devir teslim törenine katıldı.

Törende konuşan Günaydın, “Merzifon'a söz veriyoruz. O söz yalnızca Merzifon’a değil bütün Türkiye’ye verdiğimiz sözdür. Bizim için yandaş yok, vatandaş var. Vatandaşın tamamı bizim halkımızdır. Türkiye’yi adım adım dolaşıyoruz. Gerçeklerin üzerini bir miktar daha açmakta fayda var. Biz, bu memleketi yüzde 50 diye bölenlerden değiliz, bu memleketin birliğinden bütünlüğünden yanayız. Biz, bu ülkede din, iman edebiyatı yaparak evlerimizi, ofislerimizi haram parayla dolduranlardan değiliz. Yerel yönetimleri belediyeleri yönetirken kentin rantını yandaşlarımıza dağıtmayacağız.” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetinin akaryakıt satışı politikasını da eleştiren Günaydın şöyle konuştu: “Biz, çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz dediğimiz zaman, CHP veremez diyenlere sesleniyorum. Sen, yandaşlarına ve gemicik sahiplerine mazotu 1,5 liradan vermedin mi? Onlara 1,5 lira, köylüye çiftçiye mazot 5 lira. Niye? Çünkü gemiciler yandaş, köylü vatandaş. Biz, bu düzeni bozacağız. Bütün bunları yaparken asıl söylemek istediklerimi söylüyorum. Biz burada belediyeye CHP bayrağı asmıyoruz, CHP’nin iktidarını da aramıyoruz. Yerelde ve genelde halkın iktidarını arıyoruz. Onun için ne Merzifon'da, ne Amasya'da ne de Türkiye'nin hiç bir yerinde bize oy vermiş olsun olmasın hiç bir vatandaşımızı ayırmadık bundan sonrada ayırmayacağız.”

Merzifon’un yeni Belediye Başkanı Alp Kargı’ya çok güvendiklerini kaydeden Günaydın, “İnanıyorum ki Merzifon gurur duyacağı bir belediye başkanına kavuştu. Yıllar çok çabuk geçiyor, beş yıl da çok çabuk geçecek. İnşallah 2019’da halkımız kazanacak. Bugün Gümüşhacıköy ve Merzifon belediye başkanları ile tanıştı. Onlar öyle bir çalışacaklar ki 2019'da Amasya'da da CHP bayrağını belediyede dalgalandıracağız. Suluova'da da olacak, Hamamözü’nde de olacak, Taşova'da da olacak her yerde olacak.” diye konuştu.

“HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Merzifon’un yeni Belediye Başkanı Alp Kargı ise, sadece oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağını söyledi. Merzifon Belediyesi’ne her vatandaşın rahatlıkla girebileceğini ifade eden Kargı, “Söz veriyorum, değerlerimizin hepsine sahip çıkacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim belediyemizde ‘Siyasi düşüncemden dolayı bir adam bulayım da onun yardımıyla buraya geleyim’ diyemeyecek. Bizim kapımız herkese açık olacak.

Bu bir bayrak yarışıydı. Elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştık. Ama şundan eminim ki, şimdiye kadar görev yapmış belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimiz Merzifon’a hizmet etmek için göreve geldiler. Daha önce görev yapan belediye başkanlarımız bu memleket için hep en iyisi yapmaya çalıştılar. Hep daha iyisi olsun diye çalıştılar. Bizler de onların bırakmış oluğu yerden sizlerin de desteği ile ilçemizi daha iyi noktalara getireceğiz. Başlatılan hizmetlerde elbette ki devam ettirilecektir. Ve size söz veriyorum, biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Toplumun her kesimi bizlerle birlikte görev almaktan ve mesai harcamaktan keyif alacak. Biz sözümüzün arkasında olacağız. Kapımız herkese açık olacak. Eleştiriye açık bir belediye anlayışını Merzifon'da hakim kılacağız.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar