CHP’li gençler Gazze saldırısını protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Örgütü, İsrail Başkonsolosluğu önünde Gazze’de yaşanan katliamı protesto etti. Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu’na gelen CHP’lilere, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi....

Google Haberlere Abone ol
CHP’li gençler Gazze saldırısını protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Örgütü, İsrail Başkonsolosluğu önünde Gazze’de yaşanan katliamı protesto etti.

Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu’na gelen CHP’lilere, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. ‘Her yer Filistin her yer direniş’ pankartı açan grup, ‘Katil İsrail Filistin’den defol’, ‘Gazze’ye selam direniş devam’ sloganları attı. Grup, başkonsolosluk önünde oturma eylemi yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilerek, “Uzun yıllardır bitmek bilmeyen hırsla gözünü kan bürümüş katil İsrail devletinin Müslüman Filistin halkına yaptığı işkenceyi kınamak için toplandık. Katil ABD’nin Ortadoğu’daki emperyalist eyaleti her Ramazan olduğu gibi yine bu Ramazan’da da masum Filistin halkına çullanmış bulunmaktadır. Başta İsrail’e benzin sağlayan AKP hükümeti olmak üzere tüm dünya sağır ve dilsiz kalmaktadır. Bu saldırı uluslararası hukuku ihlal etmektedir.” denildi.

Öte yandan başkonsolosluk önünde bekleyen bir otomobilin kaputuna Yahudi soykırımını gerçekleştiren Adolf Hitler’in fotoğrafını asılması ve ‘Bir gün gelecek öldürmediğim her Yahudi için bana lanet okuyacaksın’ yazısı dikkat çekti.

Grup olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar