CHP'li Erdemir, Siyasete Vedasını Sosyal Medyadan Duyurdu

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde aday olmayacağını Facebook ve Twitter hesaplarından duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Erdemir, Siyasete Vedasını Sosyal Medyadan Duyurdu

CHP'de milletvekilliği namzet adaylığı başvuruları dün sona erdi. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde namzet adayı başvurusu yapmayan CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, siyasete vedasını, benzeri ve çocuklarının fotoğraflarıyla müşterek yayınladığı mesajda duyurdu.

'Yeniden Başlamak için Mutfağa Dönmek Zamanıdır' başlığı ile yayınladığı mesajında, siyasete çocuklara daha iyi bir yaşam, daha hür bir memleket ve kardeşçe yaşayacakları yeşil bir dünya bırakmak için girdiğini belirten Erdemir, 'Ve bugün de milletvekilliğime çocuklarımın hevesi üstüne bir virgül koyuyor, fasıla veriyorum. 2015 seçimlerinde mebus namzet adayı olmayacağımı açıklıyorum' dedi.

'ÜLKEYİ YAŞ ORTALAMASI 52 OLAN BİR MECLİS YÖNETİYOR'

'Baba, keşke daha aşırı bizimle olsan' diyen kızlarını duyup anladığını vurgulayan Erdemir, şöyle devam etti: 'Diyeceksiniz ki Avrupa'da nice anne ve baba siyasetçi var; hatta gebe yahut emziren bakan. Evet, milletvekilliğini anne babalıkla bağdaşır kılan ve aile dostu emek düzeni verici parlamentolara gıptayla bakıyor ve özeniyorum. Lakin bizim siyasetimiz de memleketimiz ve kentlerimiz bu şeklinde henüz aileler için; anne, baba ve çocuk dostu şekilde tasarlanmamış. Belki de bu nedenden olsa lazım seçmenin yarısını yapan hayatlarının baharındaki 40 ıslak altı nesil sadece yüzde 12 oranında temsil ediliyor, meclisimizde. Belki bu nedenden nüfusunun ½ si 30 yaşından genç bulunan bir ülkeyi ıslak ortalaması 52 bulunan bir meclis yönetiyor. Bugünün Türkiyesi'nde, çocuk da yaparım politika de, demek maalesef mümkündür olmuyor. Geçtiğimiz dört sene boyunca hem iyi bir baba hem de iyi bir mebus olmaya çalıştım. Bu mümkündür olmayan görevi layıkıyla yerine getirmek için haftada yedi gün, günde 24 saat nasıl koşturduğumu seçmenlerim de çocuklarım da takdir ederler. İlgileri, sevgileri ve destekleri iri bir nimetti. Kendilerine minnettarım. Ne yapsam ödeyemeyeceğim haklarını helal etsinler.'

'BU DAHA BAŞLANGIÇ'

Erdemir, sevgi ferahlığı ve iç huzuru içerisinde kendisini sevenlere bir lokma harama bulaşmamış dört sene ve Bursa'da hakim gözetiminde kontenjansız önseçimle şaibesiz parti içi demokrasi ve yüzde 33 bayan ve yüzde 10 gençlik kotasıyla daha içerici ve kapsayıcı bir politika bıraktığını kaydetti.

Özgürlükçü ve katılımcı demokrasinin uzun soluklu bir koşu olduğunu anlatım eden Erdemir, 'Biliyorum ki bu daha başlangıç; patriyarki (Ailede bey egemenliği) ve gerontokrasiye (toplum içerisindeki en İhtiyar kişinin hiyerarşik açıdan en üst kurda bulunması) karşı savaş devam ediyor, edecek' dedi.

'EVİMİN MUTFAĞINDA KIZLARIMA KAHVALTI HAZIRLAMA VAKTİDİR'

7 Haziran'da başka bir politika için misal ve ümit olmayı istediğini anlatım eden Erdemir, şöyle devam etti: 'Vekillik bize fasıla vermeden, bizim vekilliğe fasıla verebileceğimizin, kKendimiz listede olmasak da partimiz, siyasetimiz ve değerlerimiz için tüm gücümüz ve samimiyetimizle savaş edilebileceğinin, bir bayrak yarışında başta gençler olmak üzere en az bizim kadar liyakat sahibi yol arkadaşlarımıza yer açabileceğimizin, biz orta halli kesiminin de bilgimiz ve gayretimizle zenginler meclisinde politika yapabileceğinin, meclisin dışında bırakılmış 40 ıslak altı kuşağa, emekçilere, kadınlara ve öteki dezavantanjlı kesimlere yer açıp kampanyalarını omuzlayabileceğimizin örneği olabilirsek ne mesut bize. Bilirim ki bir akademisyenin, bir hocanın verebileceği en güzel ders söyledikleri ve anlattıkları değil yaşadıkları ve yaşattıklarıdır. Bugün bundan sonra benim için mutfağa dönüş vaktidir. Sosyal demokrasinin mutfağında özgürlükçü siyasetin bilimsel ve düşünsel altyapısı için çalışmanın vaktidir. ve evimin mutfağında kızlarımın kahvaltısını her sabah keyifle ve itinayla hazırlayan bir baba olmanın vaktidir. Hayat arkadaşıma, canım kızlarıma, can dostlarıma ve yol arkadaşlarıma selam ve sevgiyle. Bir gün tekrar tıpkı inanç ve heyecanla başlamak için şimdi mutfağa yönelmek zamanıdır.'

ERDEMİR KİMDİR?

Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, 28 Temmuz 1974'te Bursa'da doğdu. Sosyal Antropolog ve öğretim üyesi bulunan Doç. Dr. Erdemir, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Harvard Üniversitesi'nde tamamladı. Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Okulu Hauser Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Merkezi'nde araştırmacı, Harvard Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde öğretim görevlisi, ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi şekilde vazife yaptı. ODTÜ'de Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler ABD Başkanlığı ve Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. İyi kurda İngilizce ve orta kurda Almanca bilen Erdemir, evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar