CHP'li Ekici: Garaj tapulu evlere doğalgaz verilmesini AKP engelledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Akif Ekici, Karataş bölgesinde bulunan doğal gaz almış binlerce garaj tapulu evin aboneliğini, mevcut yönetimin kestiğini belirterek, “Yeni talepleri de kabul etmeyen AKP zihniyetid.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Ekici: Garaj tapulu evlere doğalgaz verilmesini AKP engelledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Akif Ekici, Karataş bölgesinde bulunan doğal gaz almış binlerce garaj tapulu evin aboneliğini, mevcut yönetimin kestiğini belirterek, “Yeni talepleri de kabul etmeyen AKP zihniyetidir.” dedi.

CHP Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adayı Akif Ekici, yaptığı açıklamada, Gaziantep’te garaj tapulu evleri bulunan çok sayıda vatandaşı mağdur eden zihniyetin AKP olduğunu savundu. Ekici, seçime iki gün kala AKP adayının mesnetsiz açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, “Gaziantep’te mevcut belediyeler garaj tapulu evlerin oluşumuna izin verdiler. Apartmanların 7’nci katındaki yerlere garaj tapusu verilmesine göz yumdular. Bu evlere su bağladılar, elektriğini çekmelerine izin verdiler. Yüzlercesine önce doğal gaz bağlanmasına da izin verdiler. Daha sonra doğal gaz abonesi olan evlerin hepsinin doğal gazını kestiler. Şimdi aynı zihniyet yeni bir şey yapacakmış gibi kendilerinin iptal ettiği doğal gaz aboneliklerini tekrar vereceklerini söylüyorlar. Bu, belediyelerin tek başına çözeceği bir konu da değildir." açıklamasını yaptı.

"HALKI KANDIRIYORLAR"

GAZDAŞ'ın açıklamalarına dikkat çeken Ekici, şöyle devam etti: "Kendilerinin açıklamasının yanında GAZDAŞ, bir açıklama yaparak abonelik iptallerinin şirket iradesi dışında kesildiğini söylüyorlar. Yeniden bağlanması için şirket olarak çalışma yaptıklarını söylüyorlar. Yani ‘Şu anda bağlayamayız, yasal düzenleme olması gerekir’ diyorlar. Ancak AKP adayı garaj tapulu evlerin doğal gaz sorununu çözdüğünü söylüyor. Bu doğru bir açıklama değil, halkı kandırıyorlar. Biz belediyeye geldiğimizde EPDK ve doğal gaz dağıtım şirketi ile görüşüp bu sorunu çözeceğimizi aylar önce açıkladık. Hem doğalgazı keseceksin sonra tekrar vereceğiz diye açıklama yapıp oy devşirmeye çalışacaksın. Bunlar seçim öncesi doğru davranışlar değildir. Halka doğruları söylemek gerek.”

CİHAN

Yorumlar