CHP’li belediye başkan aday adayı kadınlar kendinden emin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, yerel seçimlerde daha fazla kadın aday çıkarabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP’li belediye başkan aday adayı kadınlar kendinden emin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, yerel seçimlerde daha fazla kadın aday çıkarabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Genel Merkezi ziyaret eden İl Kadın Kolları, kadın belediye başkan aday adayları ile bir araya geldi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’nun önderliğinde gerçekleştirilen birlik ve beraberlik toplantısına, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman ve Menemen Belediye Başkan aday adayı Nurgül Uçar, Konak Belediye Başkan aday adayı Nilay Gökkılınç, Bornova Belediye Başkan aday adayları Selma Nalbantoğlu ile Günay Erdoğan, Menderes Belediye Başkan aday adayları Neşe Doğrusöz, Urkiye İnan ve Süheyla Akıncı katıldı.

Toplantıda konuşan CHP İzmir Kolları Başkanı Özgün Utku, yerel seçimlerde çok sayıda kadın aday çıkaracaklarını ifade ederek, "Tarlada izi olanın sofrada sözü olsun. İzmir’de bu dönemde aday adaylığı açıklayanlar kadınların hepsi belirli kariyerde. Bizler erkek arkadaşlarımızla aynı okullardan mezun olduk aynı iş alanlarında çalıştık. Kadınların da o koltuklarda oturması gerek. Tercih edilecekler örgütte emeği olanlardan olsun." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’e yaptıkları ziyaretten bahseden Utku, “Genel Başkanın bizi destekleyen tavrını boşa çıkartmayacağız. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki İzmir’de beklediğimiz sayıda kadın belediye başkan adayımız olacak. Beklentimiz çok açık. İzmir’de kadına duyulan güvenin farkındayız. İzmir’e yakışan sayıda gururla telaffuz edeceğimiz sayıda kadın belediye başkan adayı olsun istiyoruz. Bu talebin olacağına inancım tam." ifadelerini kullandı.

Toplantı da söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman, AK Parti’nin büyükşehir adayı Binali Yıldırım üzerinden hükümeti eleştirdi. Yıldırım’ın başından beri İzmir’i istemediğini ve gönülsüz olduğunu iddia eden Arıtman, "Hafta sonu AK Parti’nin aday tanıtımını izledim. Binali Yıldırım’ın memnun olmadığı, mutsuzluğu yüzünden bile belli oluyordu. Kendisine yazık olacak. Kaybeden bir bakan olarak siyasi yaşantısına son verecek. Şunu da anlamak mümkün değil, Binali Yıldırım’ı kabinenin en başarılı bakanı gösterip aynı zamanda kaybedeceğini bildiğiniz halde nasıl harcayacaksınız? Ama üzülmesin Yıldırım bu sayede İzmir’i tanımış olacak." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar