CHP'li Aday Adayı Öktem'in Sözleri Akif Beki'yi Şaşırttı

CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda CHP'den aday adayı olan Şinasi Öktem'in katıldığı programda söylediği 'Tek parti döneminin faşist anlayışı' sözü Akif Beki'yi şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Aday Adayı Öktem'in Sözleri Akif Beki'yi Şaşırttı

CNN TÜRK'te Akif Beki'nin sunduğu 'Baştan Sona' programına misafir bulunan CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve tıpkı sürede CHP'den namzet adayı bulunan Şinasi Öktem, CHP ile alakalı çarpıcı izahatlarda bulundu. 'Bugün tek parti çağının faşist anlayışıyla katledilen Sabahattin Ali'nin 108. doğum yıldönümü' diyen Öktem'in sözlerine Akif Beki, 'Ağzınızdan kaçmadı değil mi, bilerek mi söylediniz?' sorusunu sordu. Sözlerinin ardında olduğunu izah eden Öktem, 'Nazım Hikmet'in Türkiye'den kaçıp gitmesinin sorumlusu elbette ki bizim partimiz' cevabını verdi.

'TEK PARTİ DÖNEMİNİN FAŞİST ANLAYIŞI'

CNN TÜRK'te Baştan Sona programına AKP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve mebus namzet adayı Aziz Babuşçu ile CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve tıpkı sürede CHP'den namzet adayı bulunan Şinasi Öktem misafir oldu.

CHP'li Şinasi Öktem, 'Bugün tek parti çağının faşist anlayışıyla katledilen Sabahattin Ali'nin 108. doğum günü' deyince Akif Beki, 'Siz de CHP'nin geçmişine fazla fazla ağır bir eleştiride bulundunuz, tek parti zamanında katledilen dediniz' dedi.

'AĞZINIZDAN KAÇMADI DEĞİL Mİ?'

'Bu benim açımdan fazla fazla güzel bir şey söylediniz' diyen Beki'ye Öktem, 'CHP, önderinin koyduğu çizgiye yürüyecektir' cevabını verdi.

Akif Beki'nin 'Böyle canlı özeleştiriler duyulmuyor CHP'de. Ağzınızdan kaçmadı değil mi, bilerek mi söylediniz?' sorusuna Öktem, 'Hayır efendim ne münasebet, ağzımdan kaçsın. Dünün doğrularıyla bugünün doğruları bir olamaz. Dün o işler doğru olabilirdi. O çağ antikomünist savaş vardı. Bir sürü haksızlıklar vardı. Sabahattin Ali de ondan kaçarken katledildi. Bunu oluşturan kim olursa olsun, o süre iktidarda CHP vardı diye şimdi ben ne yapacağım. AKP mi vardı diyeceğim, Nazım Hikmet'in Türkiye'den kaçıp gitmesinin sorumlusu elbette ki bizim partimiz' cevabını verdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar