CHP'li Acar, Bakan Yıldız'a, seçim günü trafolara giren kedileri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, elektrik kesintilerinin yol açtığı kayıpların önlenmesi için trafo merkezlerinde, kedi ve benzeri diğer dış etkenlerle ilgili güvenlik önleml.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Acar, Bakan Yıldız'a, seçim günü trafolara giren kedileri sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, elektrik kesintilerinin yol açtığı kayıpların önlenmesi için trafo merkezlerinde, kedi ve benzeri diğer dış etkenlerle ilgili güvenlik önlemlerinin alınıp alınmayacağını sordu.

Gürkut Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, seçim günü ve gecesi Türkiye genelinde hangi merkezlerde elektrik kesintisi yaşandığını, bu kesintilerin sürelerini ve gerekçesini öğrenmek istediğini belirtti.

Türkiye genelinde, son 5 yılda trafo merkezlerine kedi veya başka bir hayvan ya da başka bir dış etkenin girmesi nedeniyle kaç kez elektrik kesintisi yaşandığını merak ettiğini belirten Acar, söz konusu kesintilerin hangi merkezlerde olduğunu ve bunların ivedilikle açılması gerektiğini kaydetti. Acar, Bakan Yıldız'a şu soruları sordu:

"Trafo merkezleri nasıl yapılardır? Trafo merkezleri, yalnızca havalandırma panelleri olan her tarafı kapalı olan yapılar değil midir? Yaklaşık 2 santimetre genişliğinde havalandırma paneli dışında başka açık yeri olmaması gereken bir yapıya, kedi nasıl girebilmektedir? Söz konusu trafo merkezi gerekli standartları mı taşımamaktadır? Trafo merkezlerinin, kedilerin ya da başka hayvanların girmesini engelleyecek hale getirilmesi hangi kurumun sorumluluğundadır? Trafolara gerekli yatırım neden yapılmamaktadır? Elektrik kesintilerinin yol açtığı kayıpların önlenmesi için trafo merkezlerinde, kedi ve benzeri diğer dış etkenlerle ilgili güvenlik önlemleri alınacak mıdır?" CİHAN

Yorumlar