CHP’den erken genel seçime yeşil ışık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘‘CHP hiçbir zaman seçimden kaçmaz. İsterlerse genel ve yerel seçimi beraber de yapabiliriz.

Google Haberlere Abone ol
CHP’den erken genel seçime yeşil ışık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ‘‘CHP hiçbir zaman seçimden kaçmaz. İsterlerse genel ve yerel seçimi beraber de yapabiliriz.’’ dedi.

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair sorulara cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, muhtemel bir erken genel seçime CHP olarak karşı çıkmayacakları mesajını verdi. 2014’te muhtemel erken genel seçimlere yönelik soruya karşılık Tekin, 30 Mart seçiminin klasik bir yerel seçim olmadığını ifade ederek, ‘‘Aynı zamanda önümüzdeki süreçte her iki seçim (cumhurbaşkanlığı ve genel seçim) için de bir referandum niteliği taşıyacak. CHP hiçbir zaman seçimden kaçmaz. İsterlerse genel ve yerel seçimi beraber de yapabiliriz.’’ şeklinde konuştu.

‘‘ADAYLIK KONUSUNA GİRMEK İSTEMİYORUM’’

CHP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adaylığı için Mustafa Sarıgül’ün bugün resmen adaylığını koyacak olmasının ardından, adaylıktan çekilip çekilmeyeceğinin sorulması üzerine ise Gürsel Tekin, ‘‘Adaylık konusuna girmek istemiyorum. Benim adaylığımın devam ettiğini hepiniz biliyorsunuz.’’ diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar