CHP Yüreğir adayı Bayram: İlçenin yaşamsal acil ihtiyaçları var

Adana’nın CHP Yüreğir Belediye başkan adayı Orhan Bayram, ilçenin hayati anlamda acil ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Yüreğir adayı Bayram: İlçenin yaşamsal acil ihtiyaçları var

Adana’nın CHP Yüreğir Belediye başkan adayı Orhan Bayram, ilçenin hayati anlamda acil ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 500 bin nüfuslu Yüreğir’in Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Edirne gibi illerden birkaç kat büyük olduğuna dikkat çekerek, şimdiye kadar şehir yaşamı bakımından itilip ötekileştirildiğini savundu.

Öncelikle vatandaşın hayatını doğrudan ilgilendiren konularda birtakım değişiklikler yapılması gerektiğini belirten Bayram, seçilmesi halinde halkın en fazla gidip geldiği semt pazarlarının cadde ve ara sokaklardan boş alanlara taşınıp üzerlerinin kapatılacağını dile getirdi. Yüreğir’de mevcut haliyle pazarcı esnafının mescidi, tuvaleti ve içecek suyunun bulunmadığını vurgulayarak, “Pazarlar kanal kenarında kuruluyor, bu kabul edilemez. Bir pazarcı esnafının, tansiyonu düştüğünde uzanabileceği bir mekanı yok. Çiftçi yağmur, pazarcı satış için güzel bir hava bekliyor. Pazarcı ile çiftçiyi nasıl barıştıracağız? Pazaryerinin üstünü kapattığımız gün pazarcı da bol yağmur yağması için dua edecek.” dedi. Yüreğir’de sadece üç düğün salonunun faaliyette bulunduğunu da söyleyen CHP adayı Bayram, “Yüreğir, yoğun göç nedeniyle halen feodalitenin alabildiğine yaşandığı yöre. Bir cenazede 500 kişi toplanır. 55 bin üniversite öğrencisi burada ikamet ediyor. En az 10 bin öğrencinin yararlanabileceği sosyal mekânlar inşa edilebilir. Bunları belediye yapmayacak. Kent ve imar planı değişecek. Vatandaş hangi arazi üzerinde ticaret alanı mı, sosyal konut mu, cami yeri mi olduğunu önceden bilecek. Dolayısıyla 10 bin öğrenci buraya çekildiğinde ekonomik hareketlilik artacak.” şeklinde konuştu.

Yüreğir’de geçmişte büyük istihdam sağlayan fabrikaların çevresinde mahallelerin geliştiğini vurgulayan Orhan Bayram, “Herkes bir nedenden dolayı buralara gelmiş. Bir cazibe merkezi olmuş. Fabrikaların kapanmasıyla buralar bir enkaz haline dönüşmüş, çünkü fabrikaların bir dayanışma kültürü, sosyal yapısı var. Sendikal hareketler söz konusu. Bu işletmelerde çalışan insanlar şimdi emekli olmuş fakat onların çocukları için aş ve iş olabilecek yeni bir umuda ihtiyacımız var. Yıkılan bu fabrikaların arazilerinin üzerinde konut yapıldığında, yeniden bir cinayet işlenmiş olur.” dedi. İlçedeki çarpık yapılaşmayı da eleştiren Bayram, “Eğer bir kentin doğal mekânlarında Filistin filmini çekilebiliyorsa o utanç, belediye başkanına yetmelidir. ‘Burası Filistin, oraya gitmenize gerek yok.’ demek utançtır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar