CHP Üsküdar adayı, il seçim kuruluna itiraz etti

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. Özkes, oyların yeniden sayılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Üsküdar adayı, il seçim kuruluna itiraz etti

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, İl Seçim Kurulu’na itiraz etti. Özkes, oyların yeniden sayılmasını istedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu'na avukatlarıyla gelen İhsan Özkes, itiraz dilekçesini kurula verdi. Adliye çıkışında açıklama yapan Özkes, Üsküdar 1, 2 ve 3. ilçe seçim kurullarına itiraz ettiklerini 1 nolu ilçe seçim kurulunun itirazı reddettiğini belirtti. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını ifade eden Özkes, “Neticeyi bekleyeceğiz, hukuki mücadeleyi sürdürüyoruz" dedi.

Çok sayıda sandıkta yanlış sonuçlar bulunduğunu iddia eden Özkes, “Ümraniye belediye meclis üyelerine ait oy pusulaları Üsküdar sandıklarında yer aldı. Muhtarların pusulaları diğer pusulalarla aynı zarfa konulması işlemi var. Bu işlem Üsküdar'da bazı sandıklarda geçersiz sayılırken bazı sandıklarda kabul gördü. İki ayrı uygulama oldu buna itirazımız var. 16 bine yakın geçersiz sayılan oy var. Bu çok büyük bir miktar. Bu konuda itirazımız var. İki okulda bomba ihbarı nedeniyle yaklaşık 15'er dakika evrakların korumasız bırakılması var. Oy torbalarının mühürsüz olarak ilçe seçim kurullarına gelmesi var. Sonuç tutanaklarında çok ciddi tahrifatlar ve kaydırmalar var. A'dan Z'ye çok hileler var. Oyların yeniden sayılarak halkın iradesinin yansımasını istiyoruz. Sandıkta kazandığımız seçimi masada kaybetmeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar