CHP Sözcüsü Koç: Erken zafer yapanlar farklı sonuçlarla karşılaşırsa şaşırmasın

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Genel Merkez’de yaptığı basın toplantısında, “Erken zafer edenler çok farklı sonuçlarla karşılaşırlarsa şaşırmasınlar.

Google Haberlere Abone ol
CHP Sözcüsü Koç: Erken zafer yapanlar farklı sonuçlarla karşılaşırsa şaşırmasın

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Genel Merkez’de yaptığı basın toplantısında, “Erken zafer edenler çok farklı sonuçlarla karşılaşırlarsa şaşırmasınlar. Çok açık söylüyorum 2-3 saat içinde Ankara’da ve İstanbul’da şu anda zafer ilan ettiklerin zannedenlerin ilan ettikleri sonucun farklı bir yansıması çıkarsa hiç şaşırmayın. Bir yere kadar gerçeği örtebilirler. Ne yapalım hırsızlık ya da yolsuzluk böyle bir şey. Bazı konularda alışık olanlar sandıkta da benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar.” dedi.

Ankara başta olmak üzere tüm önemli metropollerde CHP’nin AK Parti'den ya önde ya da başa baş olduğunu vurgulayan Haluk Koç, “İstanbul, Eskişehir, Aydın, Antalya gibi önemli metropollerde CHP şu ana kadar elimize ulaşan resmi sonuçlara göre bazı yerlerde baş başa bazı yerlerde belirgin şekilde önde olmasına rağmen şimdiden seçim sonucunu kendileri kazanmış gibi bir ön hazırlık içine girdiler. Bu çirkin manüpülasyonlara üzülerek izliyoruz bazı haber kanalları yine malum yüzler ve malum yorumcularla bunun psikolojik alt yapısını yapma görevlerini sürdürüyorlar. Tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum kim ne yaparsa yapsın CHP örgütleri de bu ülkede temiz ve aydınlık bir gelecek bekleyen tüm yurttaşlarımız da hep beraber hem sandıklarda hem de ilçe seçim kurullarında tutanakların birleştirilmesi boyutunda görevlerine ısrarla devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.

"30 MART GECESİ ÇOK KÖTÜ BİR ÖRNEK OLARAK ANILACAK"

Bir süre sonra 30 Mart seçim gecesinin manüpülasyonlar açısından kötü örneklerle anılacağına işaret eden Haluk Koç, “CHP tüm metropollerde şu anda AKP’nin önünde gitmektedir. Bir süre sonra tıpkı Türkiye’nin bugünkü siyasi konjöktörünün dışa vuran olayları gibi 30 Mart seçimlerinin bu gecesi de çok ilginç bir şekilde anılacak ve çok kötü bir örnek olarak ortaya çıkacak. Gerek resmi haber ajansı devletin, gerek bu haberleri alarak malum yorumcularla malum yorumları yapan haber kanalları hepinizin mahcup olacağı bir sonuç bekliyor sizi 2-3 saat içinde.” diye konuştu.

Basının, “Oranlar bazında size gelen bilgiler var mı?” sorusu üzerine konuşan Koç, “Son derece yüzde 15-20’lik Çankaya’da, Yenimahalle, Keçiören, Mamak gibi büyük metropollerde CHP’nin çok farklı seçim sonuçları aldığı ortada. Ankara’nın dış ilçelerdeki oyu 370 bindir. 17 ilçenin dış metropollerde büyük şehir statüsünde olarak Ankara’ya katılan oyunu söylüyorum. Buralarda da Mansur Yavaş’ın ciddi oy aldığını görüyoruz. CHP’nin yüzde 50 ile yüzde 75 oy aldığı görülüyor. Bu sonuçların Sayın Gökçek’e kabus gecesi yaşatacağı ortadır.” diye cevap verdi.

"ÇOK İLGİNÇ ELEKTRİK KESİNTİLERİ HABERLERİ GELİYOR"

Basın mensupları, “Size ulaşan bilgiye göre Çankaya’da açılan sandık sayısı nedir?” diye sordu. Bunun üzerine Haluk Koç ise “Düşünebiliyor musunuz Çankaya’da CHP’nin oyu yüzde 70’lerde ve AKP’yi önde gösteren bir Anadolu Ajansı ön haberi çıkıyor. Yani manüpülasyonun bu denlisi herhalde bugünkü Anadolu Ajansı’nın bugünkü yöneticilerinde olabilir. Buna bile tenezzül ediyorlar vatandaşlar oyunu biliyor, müşahitler ortada, ıslak resmi sandık tutanakları elimizde hiçbir şekilde manüpülasyona geçemezler. Bir noktada yine çok ilginç elektrik kesintileri haberi geliyor. İstanbul’un değişik yerlerinde, tüm bunlar, bütün bu yolsuzlukları örtmek için sanki sandıktan çıkacak sonuç onları aklayacakmış gibi bir gayretin belirtileri bunların hiçbirine tüm vatandaşlarımız müsaade etmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

"NASIL Kİ DEVLETİN MİLLİ İSTİHBARATI BAŞBAKAN'IN İSTİHBARATI OLDUYSA, MİT ADINI BİT OLARAK DEĞİŞTİRDİYSE, AKP ANADOLU AJANSI’ OLARAK İFADE ETMEK LAZIM"

YSK sisteminde resmi olarak Türkiye’de yüzde 23 civarında oy girildiğini belirten CHP Sözcüsü Koç’a basın mensupları, “Anadolu Ajansı neden böyle davrandı sizce?” diye sordu. Koç ise “AA bir resmi haber ajansı olmasına rağmen bir iktidar haber ajansı gibi davranıyor. Nasıl ki devletin milli istihbaratı Başbakan'ın istihbaratı olduysa, MİT adını BİT olarak değiştirdiyse. AKP Anadolu Ajansı’ olarak ifade etmek lazım. Ankara’da yüzde 45’in üzerinde gözüküyoruz. İstanbul’da da söyledikleri gibi değil, bize intikal eden birçok yerde 2-3 puanlık bant arasında gidip geliyor. Sandık çıktı belgelerine göre bu bilgileri veriyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar