CHP, seçimlerden sonra Taksim Meydanı için yarışma düzenleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Taksim Meydanı için 30 Mart seçimlerinden sonra ulusal ve uluslararası düzeyde yarışma düzenleyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, seçimlerden sonra Taksim Meydanı için yarışma düzenleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Taksim Meydanı için 30 Mart seçimlerinden sonra ulusal ve uluslararası düzeyde yarışma düzenleyeceklerini söyledi. Birinci olan projeyi halka sorduktan sonra uygulayacaklarını belirten Sarıgül, “Sayın Topbaş’a şunu sormak istiyorum; birçok şeyi planlayabilirsiniz ama bunlara İstanbul halkı izin vermeyecek. Demokrasiye, özgürlüklere inanıyorsanız. Seçimlere 53 gün kaldı.” dedi.

Mustafa Sarıgül, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kendisini dinlemeye gelenlere seslendi. Taksim Cumhuriyet Meydanı’nın oyun alanı olmadığını ifade eden Sarıgül, “AK Parti’nin oyun alanı hiç değildir. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Taksim Meydanı için acil yapılması gereken düzgün hazırlanmış bir proje yarışmasıdır. Cumhuriyet Anıtı’yla meydanıyla Gezi’yle hiç kimsenin daha fazla oynamasına izin vermeyeceğiz. Bu güne kadar fazlasıyla oynandı. 30 Mart seçimlerinden sonra Taksim için bir proje yarışması düzenleyeceğiz. Bu yarışma ulusal ve uluslararasında olacak. Yarışmada birinci, ikinci, üçüncü gelen projeleri kurul en iyi şekilde değerlendirecek. Daha sonra da bütün İstanbullu yurttaşlarımıza soracağız. Yurttaşların onayladığı bir projeyi en güzel şekilde uygulayacağız.” diye konuştu.

Kadir Topbaş’a seslenen Sarıgül, şöyle devam etti: “Bir çok şeyi planlayabilirsiniz ama bunlara İstanbul halkı izin vermeyecek. Demokrasiye, özgürlüklere inanıyorsanız. Seçimlere 53 gün kaldı. Projeleri kaldırın. 53 gün sonra İstanbul halkının vereceği kararla Taksim Gezi projesini yurttaşlarımızla buluşturacağız. 30 Mart akşamı inanıyorum ki bağımsızlık, özgürlük konuşacak. Ötekisi olmayan bir anlayış konuşacak. Ne yazık ki Gezi olaylarında 7 yurttaşımızı demokrasi şehidi olarak kaybettik. Gezi Parkı’nda bir demokrasi anıtı yapmayı da önereceğiz. Sayın Topbaş’tan demokrasiyi ön plana çıkarmasını, kendi kişisel ihtiraslarını bir tarafta bırakmasını İstanbul’un artık Ankara’dan yönetilme devrinin biteceğini. İstanbul’da Sayın Topbaş’ın doğruları değil, kentin doğrularının ön plana çıkacağı gün 30 Mart akşamı sandıklardır. 30 Mart akşamı İstanbul’da barış, demokrasi ve özgürlük kazanacak.”

SALICI: GEZİ’DE SEÇİLMİŞ KADİR TOPBAŞ BUHARLAŞTI, YERİNE ATANMIŞ VALİ GELDİ

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, Gezi olaylarını hatırlatarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yüklendi. Salıcı, “Gezi sürecinde seçilmiş başkan Sayın Kadir Topbaş buharlaştı gitti. Kim geldi? Atanmış vali öne çıktı. Seçilmiş halkın çıkarlarını korumayacaksa, halkın iddiasını ortaya koymayacaksa yerini ilk hamlede atanmışlara bırakacaksa biz böyle bir belediye başkanının tek yönlü biletini kesmeye hazırız.” diye konuştu.

Gezi olayları sırasında Topbaş’ın inatçı davrandığını ileri süren Salıcı, şöyle devam etti: “Sayın Kadir Topbaş’ın böyle anlamsız bir inadı olmasaydı, Gezi’de kaybettiğimiz 7 can ölür müydü? İnadım inat diyerek Başbakan’ı da arkasında sürükleyerek öne de atanmışları getirerek bu inadını devam ettirmeseydi bugün sokağa çıkamayan bir belediye başkanı olmazdı. Sayın Kadir Topbaş, ortaya çıkamayan, sokakta dolaşamayan bir başkan durumundadır. Çünkü Topbaş, sokağa indiği gün kendisini ayakkabı kutularıyla vatandaşlarımız karşılamaya hazırdır.”

CHP’nin İstanbul’da belli olmayan belediye başkan adaylarının 9 Şubat’ta açıklanacağını kaydeden Salıcı, Parti Meclisi’nde yapılacak toplantıda parti üst kurulunun adaylarla ilgili kararını açıklayacağını söyledi.

CHP’nin İstiklal Caddesi’ndeki programında, Gezi olayları sırasında gözünü kaybeden bir vatandaş ve yakınlarını kaybedenler de bulundu.
CİHAN

Yorumlar