CHP Milletvekili Şeker: Halkbank, bireysel davaların finansörü mü?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan ve mal varlığına tedbir konulan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın avukatlık masraflarını bankanın üstlenmesi soru önergesine konu oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Şeker: Halkbank, bireysel davaların finansörü mü?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan ve mal varlığına tedbir konulan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın avukatlık masraflarını bankanın üstlenmesi soru önergesine konu oldu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle, “Halk Bankası bireysel davaların finansörü müdür?” diye sordu.

    CHP Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Genel Müdür Aslan’ın bireysel davasının avukatlık ücretini yönetim kurulu tarafından alınan bir kararla Halkbank’ın ödediği yönünde Süleyman Aslan’ın avukatının ifadelerine dikkat çekti.

    "AVUKATLIK ÜCRETİMİ BANKA ÖDÜYOR"

    Şeker, avukatın, “Müvekkilim, Halk Bankası İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Süleyman Aslan’ın tüm mal varlığına tedbir konulmuş durumda. Zaten bu nedenle avukatlık ücretini ödeyebilecek durumda değil. Ancak banka Yönetim Kurulu’nun bir karar aldığını ve bu ödemeyi üslendiğini biliyorum. Yani benim 'ücretim Halkbank tarafından ödeniyor' şeklindeki açıklamalarını hatırlattı. Yine avukatın, “Dava Halkbank’la ilgili olmadığı için banka avukatlarıyla ilgili bir konu değil. Şu anda bankayı ilgilendiren bir konu yok. Konu Süleyman Aslan Bey’in kendisiyle ilgili. Aslan çıktıktan sonra bankayla aralarında mahsuplaşacaklar.” şeklindeki açıklamalarına vurgu yapan Şeker, Babacan’a şu soruları yöneltti:

“Süleyman Aslan’ın söz konusu bireysel davasının avukatlık ücretini ödemek üzere Halkbank Yönetim Kurulu tarafından alınan bir karar var mıdır? Var ise bu kararın tarihi ve yasal dayanağı nedir?

17 Aralık 2013’den bu yana Süleyman Aslan’ın avukatlık ücreti olarak hangi tarihte, ne kadar ödeme yapılmıştır?
Banka ile ilgisi olmayan bir davada Süleyman Aslan’ın avukatına yapılan ödemeler Banka’nın mali tablolarında yer alacak mıdır?

Yukarıdaki açıklamada avukatlık ücretinin Genel Müdür’ün tutukluluğunun bitmesinden sonra mahsuplaşılmak üzere ödendiği yer almaktadır. Yönetim Kurulu ödeme kararını alırken tutukluluk süresinin ne zaman sona ereceğini ve ne şekilde mahsuplaşılacağını öngörmüştür?

Halkbank bugüne kadar kaç bireysel davanın finansörü olmuştur? Bunlar nelerdir?” CİHAN

Yorumlar