CHP Milletvekili Gök, Sincan’daki otobüs kazasını meclise taşıdı

Ankara Sincan’da EGO otobüsünün kontrolden çıkarak kaldırıma çıkması, iki kişinin ölümü ile beş kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasını CHP Ankara Milletvekili Levent Gök bir soru önergesi ile meclise taşıdı. İnsan Haklarını...

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Gök, Sincan’daki otobüs kazasını meclise taşıdı

Ankara Sincan’da EGO otobüsünün kontrolden çıkarak kaldırıma çıkması, iki kişinin ölümü ile beş kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasını CHP Ankara Milletvekili Levent Gök bir soru önergesi ile meclise taşıdı.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Gök, Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 86. Maddeleri gereğince, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırması talebiyle verdiği soru önergesinde, “Bugün Ankara Sincan İlçesinde bir EGO Otobüsü, sürücünün kontrolünden çıkarak araçlara ve yol kenarında bekleyen yayalara çarpmış, ilk belirlemelere göre iki kişinin ölmesine, beş kişinin yaralanmasına yol açmıştır. 24.04.2014 tarihinde verdiğim yazılı soru önergesinin konusunu da yine EGO’ ya ait bir otobüsün karıştığı ölümlü ve yaralamalı bir kaza oluşturmuştu. Önergemde, F.A. isimli BUGSAŞ personeli sürücünün İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi alıp almadığını, eğitim almışsa sınava girip girmediğini, sınav yapılıp yapılmadığını, eğitim verilmeden kamu hizmeti yaptırılan bir personelin sebep olacağı ölümlü ve yaralamalı kazalarda sorumluluğun kime ait olacağını sormuştum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ‘şoförlerin iş akitlerini yolculardan gelecek ihbarlarla feshedeceği’ açıklamasını hatırlatan Gök soru önergesine şöyle devam etti; “Süre içerisinde cevap verilmeyen soru önergemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kaza ile ilgili olarak, şoförlerin iş akitlerini yolculardan gelecek ihbarlarla feshedecekleri yolundaki açıklamasının günü kurtarmaya, dikkatleri dağıtmaya yönelik olduğunu belirterek ve yanlış olgular oluşmasına izin verecek misiniz diye sormuş ve bu konularda bir soruşturma başlatmayı düşünüp düşünmediğinizi sormuştum. Bugün Sincan’da meydana gelen ve yurttaşlarımızın ölümüne, yaralanmasına neden olan kaza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kazaların önlenmesine yönelik hiçbir ciddi adım atılmadığını ortaya koymuştur.”

Bu bağlamda;

1- Bugün Sincan’da kazaya neden olan EGO otobüsünün sürücüsü ne zaman işe alınmıştır? Gerekli eğitimlerden geçirilmiş midir? Sınava tabi tutulmuş mudur? Sınavı kazanmış mıdır?

2- EGO otobüs sürücülerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminden geçmeleri, mevzuatın gerektirdiği tüm gereklerin yerine getirilmesi konusunda bir talimat verecek misiniz?

3- Yeni bir kaza daha olmadan sorumlular hakkında bu kez bir soruşturma başlatacak mısınız? CİHAN

Yorumlar