CHP İzmir İl Başkanı Engin: AK Parti yüzde 30’un altına düşebilir

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova’da seçim lehimize sonuçlanmış gibi görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir İl Başkanı Engin: AK Parti yüzde 30’un altına düşebilir

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova’da seçim lehimize sonuçlanmış gibi görünüyor. Televizyonda AK Parti’nin yüzde 34 oy aldığı ifade ediliyor ancak elimizdeki sonuçlara göre bu altı ilçenin bazılarında yüzde 10, bazılarında yüzde 20; en yüksek aldığı oy yüzde 30’u aşmış değil.” dedi.

Parti binasında bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Engin, İzmirlinin verdiği her türlü karara saygı duyduklarını, geçen seçimlere göre hem milletvekili hem yerel seçime göre oylarını arttıracaklarına inandıklarını ifade etti. AK Parti’nin 2009 yerel seçimlerinde yüzde 34 oy aldığını ve bu oranın yüzde 30’un altına düşeceğini savunan Engin, “AK Parti'nin oylarını arttırdığı ve daha önce kaybettiğimiz Tire ve Bayındır’da öndeyiz. Aliağa ve Kiraz’da MHP ile başabaş gidiyoruz. Şu anda metropolde oy patlaması yaşıyoruz. Toplamda yüzde 55-60 oranında oy bekliyorduk, bu oranı tutturacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar