CHP İlçe Başkanı Yurtseven: Zorunlu hizmeti proje gibi sunuyorlar

Denizli CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AK Parti Denizli Belediye Başkanı ve Büyükşehir adayı Osman Zolan’ın, geçen yıl kanun maddesi olarak kabul edilen ancak bugüne kadar işletilmeyen, 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından.

Google Haberlere Abone ol
CHP İlçe Başkanı Yurtseven: Zorunlu hizmeti proje gibi sunuyorlar

Denizli CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AK Parti Denizli Belediye Başkanı ve Büyükşehir adayı Osman Zolan’ın, geçen yıl kanun maddesi olarak kabul edilen ancak bugüne kadar işletilmeyen, 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması uygulamasını kendi projesiymiş gibi duyurarak halkı kandırdığını ileri sürdü.

Bugüne kadar 65 yaş üzerindeki vatandaşların ücretsiz faydalandırılmadığını, bunun da kanuna göre suç olduğunu söyleyen Yurtseven, “6495 sayılı yasanın ikinci paragrafında, ‘Ücretsiz seyahat hakkının kullandırılmaması halinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden 50 tam bilet bedeli tutarında idari para cezası, mülki idare amiri tarafından uygulanır. İdari para cezaları, tebliğinden itibaren 1 ay içinde ödenir.’ denilmektedir. Daha önce AKP’li Kiler ailesine ait Tureks firmasına Denizli’nin ulaşım hizmetlerini ihale eden ancak tepkiler üzerine aldığı otobüslerle kendi işletmeye başlayan Denizli Belediyesi, bugüne kadar vatandaşlara yasanın tanıdığı hakkı kullandırmamıştır. Şimdi de seçimden siyasi rant elde edebilmek için sanki kendi projeleriymiş gibi uygulamanın reklamını yapmaktadırlar. AKP’nin siyasi cinliği bir kez daha hortlamıştır. Bunlar herhalde çıkarları uğruna her türlü düzeni kendileri için oyun, halkı da bu oyunlara seyirci kalan koyun zannediyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar