CHP, görüşmeye gelen Davutoğlu’ndan istifa etmesini istedi

CHP, Musul’daki son gelişmeler üzerine muhalefet partilerini bilgilendirme turuna çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesinden sonra açıklamada bulunan CHP’li...

Google Haberlere Abone ol
CHP, görüşmeye gelen Davutoğlu’ndan istifa etmesini istedi

CHP, Musul’daki son gelişmeler üzerine muhalefet partilerini bilgilendirme turuna çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesinden sonra açıklamada bulunan CHP’li Faruk Loğoğlu, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, yanlış politikalarda ısrar eden AKP Hükümeti'nin mutlaka bir siyasi fatura ödemesi gerektiğini, Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu’na açıkça belirtti.” dedi.

Musul’da yaşanan gelişmeler üzerine siyasi partileri ziyaret turuna çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. CHP genel merkezinde saat 14.00 sıralarında başlayan görüşmeye Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Naci Koru, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ömer Önhon katıldı. Kılıçdaroğlu’na ise görüşme esnasında Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile İstanbul Milletvekili Osman Korutürk eşlik etti.

Davutoğlu, yaklaşık bir saat süren görüşme sonunda açıklama yapmadan parti genel merkezinden ayrılırken, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, Musul’daki olayların arka planından ayrıntılı bilgiler paylaştığını kaydeden Loğoğlu, kendileri için esas olanın TBMM’de de halkın dinleyebileceği şekilde ayrıca bilgi verilmesi gerektiğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN İLK HEDEFİ VATANDAŞLARIMIZIN SALİMEN ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTURULMASIDIR"

CHP Genel Başkan Loğoğlu, herkesin ilk ve tek hedefinin oradaki vatandaşların salimen özgürlüklerine kavuşturulmaları olduğunu vurguladı. Loğoğlu, “Türkiye’nin ilk ve tek hedefi, oradaki vatandaşlarımızın, başkonsolosluk mensuplarının, TIR şoförlerinin salimen bırakılmaları ve özgürlüklerine kavuşturulmaları. Tek hedef bu. Bunun için Dışişleri Bakanı Davutoğlu, temaslarda bulunduklarını ve bu konuda ayrıntıya giremem ama iyimser konuştuğunu söylemem lazım.” şeklinde konuştu. Loğoğlu, Davutoğlu’nun, ellerindeki imkanlarla başka yöntemlere başvurmaksızın rehinelerin kurtarılması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

LOĞOĞLU: CHP’NİN YAPTIĞI ÖNERİLER HİÇBİR NOKTADA DİKKATE ALINMIYOR

Görüşmede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise AKP Hükümetinin Ortadoğu politikasının baştan sona yanlış olduğunu Davutoğlu’na iletildiğini kaydeden Faruk Loğoğlu, “(Kılıçdaroğlu) Türkiye’yi bir bataklığa sürüklediğini, Türkiye’yi bölgede yalnızlaştırdığını, Türkiye’nin bu nedenle çok ciddi sıkıntı ve tehlikelerle karşı karşıya bırakıldığını, bunu belirtti. Bunun bir siyasi faturasının mutlaka olması gerektiğini Sayın Davutoğlu’na ifade etti. Bu bağlamda, Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geleceği, huzuru ve selameti için CHP’nin yaptığı önerilerin hiçbir noktada dikkate alınmadığını, bunu dikkate almayan, bu yanlış politikalarda ısrar eden AKP Hükümetinin mutlaka bir siyasi fatura ödemesi gerektiğini Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu’na açıkça belirtti.” dedi.

"BU İŞİN BAŞMİMARI BAŞBAKAN ERDOĞAN’DIR"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’ndan istifa etmesi gerektiğinin istenip istenmediğine dair bir soruya ise Faruk Loğoğlu, “Siyasi fatura dedik. Bunun daha açık şeyi yok. Dün yaptığım açıklamada belirttiğim gibi hükümetin bu konuda gelişmelerin önce TBMM’de paylaşması lazım. Fakat oraya gelmeden önce de bu işin başmimarı Başbakan Erdoğan’dır. Onun altındaki uygulayıcı mimar da Ahmet Davutoğlu’dur. O bakımdan en azından Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun derhal istifa etmesi gerektiğini ben söyledim. Bugün de genel başkanımız bir siyasi faturadan bahsetti.” şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Yorumlar