CHP Buca'da 10 aday adayı genel merkeze itiraz etti

CHP İzmir’de 18 ilçenin daha belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra aday olamayan bazı isimler sebebiyle başta Buca olmak üzere birçok ilçede tepkiler yükseliyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP Buca'da 10 aday adayı genel merkeze itiraz etti

CHP İzmir’de 18 ilçenin daha belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra aday olamayan bazı isimler sebebiyle başta Buca olmak üzere birçok ilçede tepkiler yükseliyor. Buca için CHP Genel Merkezi’nden çıkan Levent Piriştina ismine, başta mevcut Belediye Başkanı Ercan Tatı olmak üzere diğer aday adayları tepki gösterdi.

Seçim sürecinde birbirleriyle siyasi rekabet içinde olan 10 aday adayı, Piriştina’ya karşı birlikte hareket etme kararı aldı. Bu amaçla biraraya gelen Oktay Gökdemir, Necati İmam, Mehmet Süne, Güngör Kaya, Levent Köstem, Ömer Osmanoğulları, Filiz Yaşar, Ali Hıdır Uludağ, Necip Baday ve Zekiye Seda Sönmez, genel merkeze hitaben ortak bir metin hazırlayarak imza attı. Metinde, şu görüşlere yer verildi: “Bizler aşağıda imzaları bulunan CHP İzmir, Buca Belediye başkan aday adayları olarak, adaylık atama sürecinde yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında CHP’nin Buca’da yeniden iktidar olması için aşağıdaki ortak kararları almış bulunuyoruz. 9 Şubat Pazar günü partimiz MYK’sında atama kararı alındığı öğrenilen Buca Belediye başkan adayı, CHP Buca İlçe Örgütü ile ilişkisi bulunmayan, partimiz örgütüne ve Buca seçmen tabanına tamamen yabancı bir adaydır. Bizler atanan bu adayla 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerde başarı kazanılamayacağı düşüncesindeyiz. Bu nedenle CHP Buca Belediye başkan adayının, Buca’nın toplumsal ve sosyolojik dinamikleri gözönüne alınarak yeniden belirlenmesini talep ediyoruz. Bu bildirgeye imza atan CHP Buca Belediye başkan aday adayları olarak aramızdan hangi aday arkadaşımız atanırsa kendisine destek olacağımızı saygılarımızla kamuoyuna duyururuz.” CİHAN

Yorumlar