CHP Ardahan il teşkilatı: Altınlara, paralara rağmen iyi bir sonuç aldık

Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İlimdar Senem, önümüzde cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri olduğunu hatırlatarak, "Çok çalıştık başarılı bir süreci geçirdik.

Google Haberlere Abone ol
CHP Ardahan il teşkilatı: Altınlara, paralara rağmen iyi bir sonuç aldık

Ardahan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İlimdar Senem, önümüzde cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri olduğunu hatırlatarak, "Çok çalıştık başarılı bir süreci geçirdik. Ama olmadı. Adayımız Mete Özdemir çok başarılı olmuştur. Bize de onu tebrik etmek düşer. Artık bizlere düşen, bir olarak birlik olarak, birbirimizi ötelemeden, ötekileştirmeden dimdik durarak çalışmaya devam etmeliyiz." dedi.

Ardahan CHP il teşkilatı, 30 Mart Mahalli İdariler Seçimi'ne yaptıkları itiraz ve partinin Ardahan’daki seçimlere ilişkin değerlendirme yaptı. Geçtiğimiz günlerde CHP'nin seçim sonucuna yapmış olduğu itirazda oylar tekrar sayılmış, seçim AK Parti lehine sonuçlanmıştı. Ardahan CHP il teşkilat binası konferans salonunda gerçekleşen açıklamada, ilk sözü Ardahan CHP İl Başkanı İlimdar Senem aldı. Senem, seçimlerde kazanılan başarının haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bugün ülkenin sürüklenmek istendiği atmosferi iyi görmek gerektiğini belirten Senem, "Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Bu seçim sürecinde bize olan teveccüh çok fazla idi. Çok çalıştık başarılı bir süreci geçirdik. Ama olmadı. Adayımız Mete Özdemir çok başarılı olmuştur. Bize de onu tebrik etmek düşer. Artık bizlere düşen, bir olarak birlik olarak, birbirimizi ötelemeden, ötekileştirmeden dimdik durarak çalışmaya devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Senem'in ardından söz alan Ardahan CHP Belediye başkan adayı Mete Özdemir de 24 Ekim 2013 tarihinde Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden istifa ettiğini söyledi. Başkan adayı olmadan önce parti yönetimindeki arkadaşlarının kendisini ikna ettiklerini belirten Özdemir, şöyle devam etti: "Ardahan’ın ihtiyacı var dediler. Bu konuyu Ardahan’daki kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, esnafımızla ve halkımızla görüştüm ve hepsinin onayını aldım. Ve aday oldum. Parti içinde çatlak oluşturduğu iddia edilen herkesle görüştüm. Onlardan namus sözü aldım. Ardından projelerimizi tanıttık. Projelerimiz herkesi heyecanlandırdı. Ardahan’da bunlar gerçekleşirse Ardahan’ın tüm sorunları çözülür kanaati uyandırdı. Bizim projelerimiz herkesin ağzındaydı. Bizi eleştirenler, bizim projelerimizin yanına yaklaşacak projeler üretemediler. Bizim içimizdeki bazıları da başarısız oldunuz gibi söylentiler çıkarıyorlar. 2009 yılında CHP seçimlere girdi. Aldığı oy oranı bin 218. İktidar partisi o zaman 2 bin 823 oy almıştı. Yani iktidar partisi bizi ikiye katlamıştı. Bu oyu vatandaş CHP’nin o zamanki adayına vermiştir. O zamanki aday kendi mahallesinden 200 kadar oy alabilmiştir. Biz ise şimdi onun mahallesinden 344 oy aldık. Şimdi ise biz seçimleri 70 oyla kaybettik. Neye rağmen; idari baskıya rağmen, işçilere tehdide rağmen, sizi işten atarıza rağmen, sizin kafanızı kırarıza rağmen, sizin çocuğunuzu sürerize rağmen, gelen bakanların baskısına rağmen, gıda paketlerine rağmen, neye rağmen altınlara, paralara rağmen az bir farkla seçimi kaybettik. Ben başkan adayı kendimi toplumda ciddi olarak yer bulduğumu gördüm. Ben vekilime ve de parti yöneticilerime beni destekledikleri için çok teşekkür ederim." CİHAN

Yorumlar